Visa yhutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Uppsala
1,5 år
Heltid, distans
CSN-berättigad
Svenska
Kommande starter
Uppsala Sista ansökan
Höst 2020  (Svenska)
Ansökan öppnar våren 2020
Distans
Höst 2020  (Svenska)
Ansökan öppnar våren 2020

Steriltekniker

Läs till Steriltekniker hos YrkesAkademin!

VAD GÖR EN STERILTEKNIKER?

Som steriltekniker blir du en avgörande länk i den vårdkedja som sterilteknisk enhet utgör när det gäller att säkerställa desinfektion och sterilisering av kirurgiska instrument. Steriltekniker är en utbildning i tiden. Nya operationsmetoder och mer komplicerade instrument ställer högre krav på den personal som arbetar på steriltekniska enheter i form av tekniska färdigheter och djupare kunskap inom området.

En stor del av arbetet innebär också...

Att ha teknisk kunskap kombinerat med kunskaper inom mikrobiologi och vårdhygien. Med en utbildning till steriltekniker får du den formella kunskap och de färdigheter som branschen efterfrågar. Tekniskt intresse eller en bakgrund inom vården kan vara en fördel.

Jobbmöjligheter

Infektioner är ett ständigt ökande problem i världen och en stor patientsäkerhetsrisk. Att förebygga infektioner och smittspridning är en central del av vården som helhet, både globalt och nationellt. Därför krävs ökad kunskap och kompetens hos personalen som arbetar vid steriltekniska enheter.

Utbildningens distansupplägg

Utbildningen är på heltid och den studerande behöver vara tillgänglig under dagtid. Det är totalt 9 fysiska träffar under utbildningens 1,5 år.

Så ansöker du

Ansök på YrkesAkademins hemsida - ya.se/yrkeshogskola/steriltekniker/uppsala/

Du kan söka utbildningen i två olika grupper:

Grupp 1 är sökande med grundläggande behörighet + särskilda förkunskaper.
Grundläggande behörighet:
Gymnasieexamen eller motsvarande annan utbildning.


Särskilda förkunskaper:
Särskilda förkunskaper utöver grundläggande behörighet, krävs godkända betyg/E i SvA/Sv2A/Sv1/Sv2 1 samt Engelska B/6. De särskilda teoretiska förkunskaperna behöver de studerande för att kunna tillgodogöra sig utbildningen på bästa sätt. Under utbildningen används även svenska och europeiska standarder samt vetenskapliga artiklar som i mycket stor utsträckning är skrivna på engelska varför den studerande behöver ha goda kunskaper i engelska språket.

Grupp 2 är sökande under fri prövning.
Du som inte uppfyller krav för grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper, men som har arbetslivserfarenheter och kompetenser som du har fått genom arbete i branschen, olika studier eller på annat sätt, kan söka under fri prövning. Här gör vi en bedömning av om du har tillräckliga kunskaper för att klara utbildningen.

Examen & Intyg

Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen Steriltekniker.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

YrkesAkademin Yrkeshögskola

YrkesAkademin Yrkeshögskola

YrkesAkademin är idag en av Sveriges största leverantörer av yrkesutbildningar för vuxna. Vi erbjuder kompetensutveckling till företag och privatpersoner inom olika branscher i hela Sverige. YrkesAkademin har ett stort utbud av distansutbildningar, nätbaserade utbildningar. Dessa utbildningar passar dig som vill...


Läs mer om YrkesAkademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Steriltekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Pelle Bergs backe 3
791 50 Falun


Recensioner

Blueeyes
(4)
Man blir antagen med värme, och öppna armar. De startade med en bra plan för att kunna connecta med kursare. De är lätta att kommunicera med, och de är måna om sina elever. De vill att alla ska klara utbildningen och de inspirerar att arbeta utifrån egna erfarenheter.
J
(5)
Arbetsnära och aktuell utbildning med mycket stora möjligheter till jobb! Väldigt duktiga och trevliga lärare.
Gladis
(5)
Bra upplägg
Beställ information

För att få mer information om Steriltekniker via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Steriltekniker
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.