Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Tekniker tunga maskiner och fordon

YrkesAkademin Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Distans
1,5 år
Heltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: 2022-08-15 - Distans
Sista ansökan: Öppen för sen ansökan

Om utbildningen

Gå vår behörighetsgivande förutbildning (BFU) och få garanterad plats på utbildningen! 

Gäller dig som har grundläggande behörighet och examineras i BFU. BFU är fyra veckor på distans med en 3-dagars fysisk träff i slutet. Träffen är i Västerås. CSN-berättigad utbildning.  v31-34, sök nu!

Så om du har gymnasieexamen och svenska så får du grundläggande fordonsteknik genom BFU. Hör av dig om du vill veta mer eller sök via vår hemsida, du behöver söka till själva utbildningen Tekniker tunga maskiner och fordon först.

Tekniker tunga maskiner och fordon - mycket eftertraktad kompetens!

Som tekniker för tunga maskiner och fordon arbetar du med service, felsökning, reparation och underhåll av tunga maskiner- och fordon inom många olika branscher. En del av arbetet innebär att arbeta med ny teknik. Arbetet erbjuder mångsidiga utmaningar och är för dig som är en praktisk problemlösare och som gillar att självständigt arbeta med komplexa komponenter inom el/elektronik, mekaniska och hydrauliska system på maskiner och fordon. Utbildningen riktar sig till dig som gillar att felsöka, analysera, diagnostisera och att praktiskt arbeta med fordon. Du behöver ha ett genuint tekniskt intresse och inspireras av stora maskiner och fordon. Din arbetsplats kommer att vara på en verkstad samt ute på fält.

Jobbmöjligheter

Utbildningen är framtagen tillsammans med branschen och leder till en attraktiv yrkesroll med mycket goda jobbmöjligheter med bra lön. Efter utbildningen kan du arbeta som bland annat servicetekniker förstora maskiner och fordon, verkstadstekniker, fälttekniker och fordonstekniker. Som tekniker har du en global arbetsmarknad och efterfrågan i Sverige är stor. Detta är en bred utbildning vilket på sikt kan öppna upp för andra arbetsuppgifter inom branschen. Det finns goda möjligheter inom yrkesrollen både när det gäller karriär och lön. Efter några års arbetslivserfarenhet kan för rätt person möjligheter öppnas upp för även andra yrkesroller inom branschen så som reservdelsansvarig, reklamationsansvarig, säljare och serviceledare. 

För mer information om Tekniker tunga maskiner och fordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja YrkesAkademin Yrkeshögskola?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Ansök på YrkesAkademins hemsida - ya.se/yrkeshogskola/tekniker-tunga-maskiner-och-fordon/

Utbildningen är på distans med fysiska träffar i Göteborg eller Gällivare/Eskilstuna. Det är ca sex fysiska träffar.

Allmän behörighet

Om du söker på formella studiemeriter är du formellt behörig att antas till en utbildning om du uppfyller något av följande:

  1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
  2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
  3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
  4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Särskilda förkunskaper

Lägst betyget E (G eller 3) från följande kurser eller motsvarande:

  • Fordonsteknik- introduktion 200 eller motsvarande kunskaper

Reell kompetens: Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt än genom skolan. Om du åberopar reell kompetens kan vi komma att bedöma din behörighet genom eventuellt skriftligt, muntligt eller praktiskt test.

Behörighetsgivande förutbildning (BFU) - om du har grundläggande behörighet men saknar särskilda förkunskaper och söker i tid så kan du söka till BFU, en fyra veckor lång kurs.  

Examen & Intyg

Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen Tekniker tunga maskiner och fordon.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

YrkesAkademin Yrkeshögskola

YrkesAkademin är idag en av Sveriges största leverantörer av yrkesutbildningar för vuxna. Vi erbjuder kompetensutveckling till företag och privatpersoner inom olika branscher i hela Sverige. YrkesAkademin har ett stort utbud av distansutbildningar, nätbaserade utbildningar. Dessa utbildningar passar dig som vill...


Läs mer om YrkesAkademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Tekniker tunga maskiner och fordon

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Holmgatan 22
791 71 Falun


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Tekniker tunga maskiner och fordon från YrkesAkademin Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.