Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Automationsingenjör inriktning processteknik

Yrkeshögskolan i Karlstad
Sammanfattning
Yh-utbildning
Karlstad
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2021-08-30 - Karlstad
Sista ansökan: 2021-05-16

Videoreportage

Automationsingenjör inriktning processteknik

Önskar du ett tekniskt inriktat arbete? Är du beredd att jobba inom ett område där utvecklingen går snabbt framåt? Har du ett intresse av att lära dig nya saker? - Då ska du bli automationsingenjör!

Automation är en framtidsbransch av stor betydelse för konkurrenskraften och för de stora frågorna runt resursanvändning, energi och miljö. Utbildningen ligger i gränslandet mellan maskin-, el- och datateknik och är relativt branschoberoende. Det ger dig stora möjligheter till jobb efter examen.

System- och processkunskap

Du får lära dig att arbeta i projekt inom automation och som omfattas av programmering av PLC/DCS-system samt tillhörande konstruktionsarbete och dokumentation. Du får också kunskaper om moderna industri-datorsystems uppbyggnad och funktion från givare till överordnat system samt processkunskap inom området massa- och papperstillverkning.

Du får öva på att driftsätta och funktionsprova olika typer av nätverksbaserade styrsystem. Du lär dig trimma och optimera regulatorer samt grunderna i robotteknik, programvaran ElproCAD och varvtalreglering av elektriska motorer.

Varva teori och praktik

För att du ska lära dig yrket så bra som möjligt varvas teori och praktik. Praktisk programmering körs bl.a. på en automatiserad produktionslina och vi tränar mät-och reglerteknik av exempelvis temperatur och flöde på miniprocesstationer. 

Automationsingenjör

Utbildningen sker i nära samarbete med arbetslivet och cirka 20 veckor av utbildningen sker ute på företag, på så kallad LIA (Lärande i arbete). Under dessa veckor får du prova på yrket samtidigt som du knyter värdefulla kontakter för framtiden. 

Företag i ledningsgruppen

Det företag som har representanter i ledningsgruppen och är med och utformar utbildningen är: Emerson, Valmet, ÅF, Cowi, Stora Enso Skoghalls Bruk, Sweco, Goodtech Solutions AB och BillerudKorsnäs Gruvöns bruk.

För mer information om Automationsingenjör inriktning processteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Antal platser

Vi tar emot 20 studerande på utbildningen.

Utbildningsstart

Nästa utbildningsstart är den 30 augusti 2021. 

Ansökan

Se till att du har dina betyg och eventuella intyg inskannade så att du kan ladda upp dem i ansökan. Vi tar inte emot några betyg/intyg i pappersformat. 

Ansökan stänger den 16 maj.

Behörighet

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha dengrundläggande behörighetför studier inom yrkeshögskolan, d.v.s.ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Förutom den grundläggande behörigheten behöver du ävensärskilda förkunskaper, vilket innebär att du måstehagodkänt betyg(E/G) i någon av följande kursereller ha motsvarande kunskaper:

  • Fysik 1a/Fysik A
  • Mekatronik 1
  • Ellära 1/Ellära A

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan är en utbildningsform för dig som har gått ut gymnasiet. Här kan du läsa skräddarsydda utbildningar som tagits fram i nära samarbete med arbetslivet. Teori varvas med praktik och de flesta utbildningar innehåller LIA (Lärande i arbete) på en...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Karlstad och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Automationsingenjör inriktning processteknik

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Karlstad

Karlstads kommun
651 84 Karlstad

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Automationsingenjör inriktning processteknik från Yrkeshögskolan i Karlstad, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: