Vårdadministratör - Medicinsk sekreterare
Vill du jobba med administration och dokumentation inom hälso- och sjukvård? Har du dessutom goda kunskaper i svenska språket? Då är vårdadministratörsyrket något för dig.
Utbildningen ger dig kunskaper om bland annat patientrelaterad dokumentation, diagnos- och åtgärdskodning, vårdflödet, vårdens administration och organisation, vårdjuridik, medicinsk engelska, samt hur omvärldsförändringar kan påverka din yrkesroll.
20 VECKOR UTE I ARBETSLIVET
En fjärdedel av utbildningen består av LIA, lärande i arbete. LIA ger dig möjlighet att använda dina kunskaper ute på en arbetsplats och se hur yrket går till i verkligheten. Du får också möjlighet att bredda ditt nätverk och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.
ANPASSAD EFTER FRAMTIDENS KRAV
När du är klar med utbildningen kan du arbeta med medicinsk dokumentation och administrativa sekreteraruppgifter inom offentlig och privat hälso- och sjukvård, företagshälsovård, läkemedelsföretag, försäkringskassa och medicinsk forskning.
Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetslivet för att anpassas efter framtidens krav på vård-administratörer.
LÄTT ATT FÅ JOBB EFTER UTBILDNINGEN
Det efterfrågade behovet av vårdadministratörer är mycket stort och du har därför stora möjligheter att få jobb direkt efter utbildningens slut.
VAD SÄGER ARBETSGIVARNA?
”Som en av länets största arbetsgivare är Region Värmland (före detta Landstinget i Värmland) i ständigt behov av kompetenta medarbetare, och detta gäller även yrket vårdadministratör. Utbildningen till vårdadministratör är
en förutsättning för att vi ska kunna täcka behovet på både lång och kort sikt. Jag är oerhört glad över vårt nära samarbete med utbildningen. Vi har stora möjligheter att påverka innehållet, vilket har bidragit till att de nyutbildade vårdadministratörerna är väl förberedda för yrket när de kommer ut till oss i arbetslivet.” Marielle Jalal, verksamhetschef, Region Värmland
Ansökan till utbildningen stängde den 1 maj 2019.
Vi tar inte emot sena ansökningar.
Så ansöker du
För att söka till utbildningen behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, samt datorvana.
Grundläggande behörighet från gymnasiet samt minst godkänd på följande eller motsvarande kurser:
- Svenska 2/Svenska B
- Matematik 1/Matematik A
- Engelska 6/Engelska B
Alla sökande som bedöms behöriga kommer att få göra ett första antagningsprov, vilket är webbaserat. De som går vidare efter det första provet kommer att bli kallade till ytterligare prov som ska göras på plats i på Karlstads Teknikcenter. Den totala poängen från provet ligger sedan till grund för urvalet.
Kurser som ingår
Anatomi, fysiologi och sjukdomslära, 30 p
Arbetspsykologi, etik och respektfulla möten, 20 p
Diagnosklassificering, 25 p
Ekonomi och statistik, 15 p
Examensarbete och utredningsmetodik, 25 p
IT, IT-säkerhet och E-hälsa, 30 p
Kommunikation och informationsutformning, 30 p
Kvalitetsutveckling och internationalisering, 15 p
LIA 1, 20 p
LIA 2, 25 p
LIA 3, 25 p
LIA 4, 30 p
Medicinsk engelska, 15 p
Medicinsk terminologi - medicinska språket, 25 p
Patientrelaterad administration och dokumentation, 70 p
Totalt 400 Yh-poäng, dvs 80 veckor. En veckas heltidsstudier motsvarar fem Yh-poäng.
Examen & Intyg
Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.
Kostnader
Utbildningen ger dig rätt att söka studiemedel från CSN.
Yrkeshögskolan i Karlstad

Yrkeshögskolan i Karlstad
Yrkeshögskolan är en utbildningsform för dig som har gått ut gymnasiet. Här kan du läsa skräddarsydda utbildningar som tagits fram i nära samarbete med arbetslivet. Teori varvas med praktik och de flesta utbildningar innehåller LIA (Lärande i arbete) på en...
Intresseanmälan
Hitta till utbildaren
Yrkeshögskolan i Karlstad
För att få mer information om Vårdadministratör - Medicinsk sekreterare via mejl, fyll i följande uppgifter:
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.