Trafiklärare, 300 Yhp

Yrkeshögskolan Jönköping
Sammanfattning
YH-utbildning
Jönköping
Klassrum
1,5 år, 300 Yhp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: januari 2024 - Jönköping

Om utbildningen

Utbildningen vänder sig till dig som vill studera på yrkeshögskola för att utveckla individer så att de blir tryggare förare, ökar trafiksäkerheten och minskar miljöpåverkan. Se vår webbplats för ansökningstider, denna utbildning har mycket högt söktryck så det är extra viktigt att söka i tid.

Bli trafiklärare - ett meningsfullt arbete 

Som trafiklärare har du en god arbetsmarknad med stora möjligheter att få arbete direkt efter utbildningen. Du får möjlighet att påverka och utveckla individer så att de blir tryggare förare, ökar trafiksäkerheten och minskar miljöpåverkan. Det är ett meningsfullt arbete där du också ser konkreta resultat av din insats.

Yrkeshögskolan i Jönköping i samarbete med TTC

Utbildningen kommer till stor del att bedrivas på TTC (Transport och Trafiktekniskt Centrum i Jönköping) som är en av Sveriges modernaste anläggningar med trafikövningsplats och mycket rutinerade utbildare.

Trafiklärarutbildningar styrs av Myndigheten för yrkeshögskolans föreskrifter gällande särskilda förkunskaper samt innehåll.

Utbildningsanordnare och utbildningsställen

Jönköpings kommun är ansvarig utbildningsanordnare och utbildningen genomförs av Yrkeshögskolan Jönköping. Följ oss gärna på våra sociala medier för att se vad som händer i utbildningen.

Kurser

 • arbetsmiljö
 • fordonssäkerhet och miljö
 • författningskunskap trafik
 • trafikpsykologi
 • trafiksäkerhetsarbete
 • LIA 1 och 2
 • yrkespedagogik trafiklärare 1 och 2
 • examensarbete
För mer information om Trafiklärare, 300 Yhp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Yrkeshögskolan Jönköping?

Bra kontakter

med näringsliv

Praktik/LIA

Kombinera arbete

med studier

Så ansöker du

Tillsammans med din ansökan vill vi att du bifogar fullständiga gymnasiebetyg (eller motsvarande typ komvux) samt körkortets fram och baksida.

Grundläggande behörighet – gymnasieexamen med lägst G i 2250 poäng
När du har avslutat ett gymnasieprogram kan du få en gymnasieexamen, antingen en yrkesexamen eller en högskoleförberedande examen.
För en yrkesexamen ska du:

 • ha läst 2 500 poäng varav 2 250 ska vara godkända,
 • ha godkänt i svenska 1, eller svenska som andraspråk 1, engelska 5 och matematik 1,
 • ha godkänt i 400 poäng av de programgemensamma ämnena och ett godkänt gymnasiearbete.

För en högskoleförberedande examen ska du:

 • ha läst 2 500 poäng varav 2 250 ska vara godkända,
 • ha godkänt i svenska 1, 2 och 3 eller svenska som andraspråk 1, 2 och 3, engelska 5 och 6 samt matematik 1,
 • ha ett godkänt gymnasiearbete.

Särskild behörighet
Trafiklärarutbildningar styrs av föreskrifter gällande särskilda förkunskaper samt innehåll från Myndigheten för yrkeshögskolan. Det innebär att sökande ska:

 • ha uppnått kunskaper motsvarande betygsnivå lägst E/3/G i följande kurser: svenska 2 eller svenska som andra språk 2 eller motsvarande kunskaper,
 • inneha körkort med förarbehörighet B och under sammanhängande minst 18 månader av de senaste tio åren haft ett körkort med sådan behörighet,
 • ha vana och skicklighet att köra fordon av det slag som avses i punkt 2 samt kunna styrka sin allsidiga kör- och trafikvana genom en körbedömning genomförd av utbildaren eller den som utbildaren utser.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen inriktning Trafiklärare.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigad till studiemedel från CSN.

Yrkeshögskolan Jönköping

Välkommen till Yrkeshögskolan Jönköping

- Vi utbildar framtidens arbetskraft Utbildningarna på Yrkeshögskolan Jönköping är framtagna av arbetslivet efter deras kompetensbehov. En del av din utbildningstid är förlagd på en arbetsplats/hos ett företag (LIA). Totalt har vi just nu 13 olika utbildningar. Flertalet av utbildningarna...


Läs mer om Yrkeshögskolan Jönköping och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trafiklärare, 300 Yhp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan Jönköping

Vasavägen 6
55454 Jönköping SVERIGE

Recensioner

Snittbetyg: 2,3

Baseras på 3 recensioner.

2023

Vill du bli trafiklärare sök på en annan ort Den här utbildningen är värdelös Man lär sig ingenting, nivån på undervisningen är mycket låg. Lärarna är nästan alltid sjuka.

Slöseri på min tid

Detta är den mest oseriösa och värdelösa utbildningen som finns. Lärarna typ aldrig på plats ("sjuk,vabb och andra påhitt") Man lär sig ingenting noll Lekstuga Ingen arbetsro Inget eget klassrum Många lämnar inte in sina uppgifter som ska göras men lärarna bryr sig inte De hittar alltid på för att få saker o ting att låta bra Ingen som...

Anders Rickman Kommentar:
Hej, Vad tråkigt att du upplever det så. Vi tar till oss av dina ord och tar det vidare i vårt arbete. Detta är en bild av utbildningen som vi inte känner igen oss i. Vi använder flera olika klassrum eftersom de som studerar på gymnasiet har skiftande schema och vi får anpassa oss efter varandras upplägg. Men vi har inte upplevt detta som nå...
Visa mer
Ingrid

Jag började min utbildning i augusti 2020 och blir färdig i mitten på oktober 2021. Utbildningen har, Corona till trots, varit jättebra. Fantastiska lärare och klasskompisar. Vi har fått göra större delar av utbildningen på distans vilket jag tycker har fungerat väldigt väl. Vi har fått hitta egna LIA platser men har fått hjälp om det behövts ...

Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Trafiklärare, 300 Yhp från Yrkeshögskolan Jönköping, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(2,3)
Baseras på 3 recensioner.