Visar 1-20 av 23 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 23 träffar
1
2

Yh-utbildning till redovisningsekonom

Har du ett gediget intresse för siffror, affärer och ekonomi? Då kanske det är du som ska ansöka till en yrkeshögskoleutbildning till redovisningsekonom! Som redovisningsekonom får du arbeta i hjärtat av företaget genom redovisning och bokföring. Dina arbetsuppgifter varierar men några exempel är hantering av löneutbetalningar, skatter och årliga bokslut. För att bli redovisningsekonom krävs det att du antingen har studerat någon form av ekonomi på gymnasial nivå såsom ekonomiprogrammet eller att du har studerat ekonomi på eftergymnasial nivå exempelvis till högskoleekonom eller civilekonom. Dessa utbildningar är normalt 3-4 år. Dessa är dock inte dina enda alternativ du kan även utbilda dig till redovisningsekonom genom yrkeshögskola, här får du lära dig allt du behöver veta både praktiskt och teoretiskt, dessutom erbjuds du praktikperioder vilket underlättar vägen till ett arbete efter examen.

Ekonomisk rådgivare eller lönekonsult är också yrkesroller du kan ta genom att utbilda dig till redovisningsekonom på yrkeshögskolan. Som ekonomisk rådgivare är dina främsta arbetsuppgifter att vara vägledande när det kommer till olika ekonomiska beslut. Lönekonsulter arbetar främst med att se till att utbetalning av löner och dylikt sköts på rätt sätt hos det specifika företaget.

Studera till redovisningsekonom på distans

Du behöver inte enbart studera till redovisningsekonom på plats i skolan. Du kan även studera till redovisningsekonom på distans. Ta en titt på våra kurser och skolor och hitta den utbildningen som passar dig bäst!

Framtiden för utbildade redovisningsekonomer

En utbildning till redovisningsekonom ger dig många möjligheter. Arbetsmarknaden ser väldigt ljus ut och många företag letar efter arbetstagare med just den kompetensen. Lönen för redovisningsekonomer varierar helt beroende på din erfarenhet och arbetsplats.

Lycka till med dina studier!

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀