Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Digital affärsutvecklare

YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke
Sammanfattning
Yh-utbildning
Mölnlycke
Fyra terminer, 400 Yh-poäng
Heltid
Studiemedelsberättigad

Digital affärsutvecklare

Är du redo att bli digital affärsutvecklare med förmåga att initiera, driva och utveckla olika typer av digitala förändrings- och transformationsprojekt? 

Då har du kommit rätt! Det råder idag ett enormt behov av denna typ av kompetens. 

En omfattande digital transformationsvåg sveper just nu över såväl företag, myndigheter och samhällen i stort. Alla påverkas, oavsett om du är privatperson eller företag. Nya teknologier såsom Artificiell Intelligens (AI), Big Data, Internet of Things (IoT), Marketing Automation osv. driver den snabba digitaliseringen. 

Många tror dock att digital transformation främst handlar om teknik och nya spännande digitala lösningar. Vi tar istället utgångspunkten i HUR:et istället för VAD:et. Långsiktigt och framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete handlar om HUR man arbetar hellre än VAD man utvecklar. Denna förståelse kommer att vara avgörande för företag och organisationer om de skall kunna utveckla framtida affärsnytta med ett starkt användarvärde i fokus. 

På YHIM:s utbildning Digital Affärsutvecklare 400 poäng tränas deltagarnas förmåga och kunskap att initiera, driva och utveckla digital transformation. Detta innebär att vi ger våra studerande en god förståelse kring nya intressanta digitala teknologier men främst med fokus på att förstå de värden och nyttor som den nya tekniken kan skapa. 

Vi tränar ditt affärsmannaskap att utveckla affärer mellan företag men även direkt med användare/kunder. För att lyckas med detta krävs att du även behärskar förmågan att sälja in dina idéer och förslag på lösningar genom att få med dig andra på resan. 

Under utbildningens gång får du som studerande ta del av spetskompetens inom området samtidigt som du utvecklar din kompetens till att bli en av de vassaste digitala affärsutvecklarna i landet. Du erhåller en gedigen uppsättning av de senaste metoderna, modellerna och verktygen för att bli en slipad digital förändringsledare så att du professionellt kan navigera i gränslandet mellan teknik, människa och affär. 

Utbildningen är upplagd med ett starkt fokus på praktiskt arbete och konkreta övningar/träning i nära relation med näringslivet. 

Vi har ett starkt nätverk av företag som ställt sig bakom utbildningen och bekräftat näringslivets behov:

CGI, ATEA, Tele2 IoT, Preera, Findwise, Arkitektkopia, Barium, More Ventures, Capture Innovation, Christian Berner, DB Schenker, Göteborg Energi, Härryda Kommun utvecklingsfunktionen, OH My!, Siemens Building Technologies, Unicarriers, Västtrafik, Zitac Consulting m.fl. 

För mer information om Digital affärsutvecklare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du söker till skolan online via skolans hemsida. Om du lever med skyddad identitet kan du maila eller ringa för att få vidare instruktioner.

Grundläggande behörighet har den som fått ett slutbetyg från gymnasieskola eller vuxenutbildning med minst 2250 godkända gymnasiepoäng, elleravlagt en högskoleförberedande examen alternativt en yrkesexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå,eller om du uppfyller kraven för grundläggande behörighet med ett äldre gymnasie-/vuxenutbildningsbetyg, eller motsvarande krav från folkhögskola eller utländska betyg som är bedömda av VHS (Verket för Högskoleservice).

Du kan även vara behörig via reell kompetens, som på dessa utbildningar innebär att du har minst tre års arbetslivserfarenhet samt godkända betyg i de ämnen som krävs för särskild behörighet.

Läs mer om grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudierhär.

Krav på särskilda förkunskaper
Till utbildningen krävs godkända betyg (minst E/G/3) i:
- Svenska 1+2 / A+B alt Svenska som andraspråk 1+2 / A+B (100p)
- Engelska 6 (100p)
- Företagsekonomi 1

Urval och urvalsgrunder

Betyg
Betygen i kurserna som ställts som särskilda förkunskapskrav poängsätts. 5 p för betyget E/G/3, 7,5 p för betyget D, 10 p för betyget C/VG/4, 12,5 p för betyget B och 15 p för betyget A/MVG/5. Betygmatrisen som används inkluderar även folkhögskolans studieomdömen. För sökande som uppfyller behörigheten genom utländska betyg, behörighetstest alternativt reell kompetens erhåller 5 p.

Maxpoäng för behörighetsgivande kurser: 45 poäng

Sökande erhåller poäng för gymnasiekurser som skolan har bedömt vara meriterande. Sökande som läst svenska 3/C/svenska som andraspråk 3/C, engelska 7/C, matematik 2a/2b/2c/B, företagsekonomi 2/B, psykologi 1/A, ledarskap och organisation och digitalt skapande 1/digitalt skapande kommer att erhålla poäng baserat på samma poängsättning som ovan beskriven. För att erhålla dessa poäng krävs minst betyget E/G/3 i kursen. 

Maxpoäng för meriterande kurser: 105 poäng

Maxpoäng för särskilda behörighetsbetyg och meriterande kurser: 150 poäng.

Särskilt prov
De 100 sökande med högst värde kallas till särskilt prov. Det är rangordningen efter sammanställningen av urval betyg och tidigare utbildning som avgör vilka som blir kallade, dvs högsta värde först. 

Provet består av en uppgift som förbereds av de sökande innan han/hon kommer till provtillfället. Denna uppgift redovisas sedan av den sökande under testdagen.

Uppgiften poängsätts utefter den sökandes förmåga att ta anvisningar och omsätta dessa i handlingar samt den sökandes kommunikativa förmåga. 

Utbildningen infiltreras av matematiska moment såsom statistik, analyser, kalkyler samt beräkningar. Därför kommer de sökande även att göra ett skriftligt test i matematik under testdagen. 

Följande bedöms och poängsätts max 30 poäng/kriterium:

  • Kommunikativ förmåga
  • Förmåga att ta anvisningar och omsätta dessa i handlingar.
  • Matematisk förmåga

Maxpoäng för särskilt prov: 90 poäng.

Tidigare utbildning
De sökande som har grundläggande behörighet via ekonomiprogrammet, teknikprogrammet eller samhällsprogrammet eller motsvarande kommer att erhålla 17 poäng. 

Kursinformation

Affärsengelska - 20 Yh-poäng
Coachande ledarskap - 30 Yh-poäng
Design thinking - 30 Yh-poäng
Digital affärsjuridik och immaterialrätt - 25 Yh-poäng
Digitala applikationer och social media strategi - 35 Yh-poäng
Digitalisering och Digital Transformation - 30 Yh-poäng
Examensarbete - 20 Yh-poäng
Förändringsledning - 30 Yh-poäng
LIA 1 - Observation - 45 Yh-poäng
LIA 2 - Specialisering - 45 Yh-poäng
LIA 3 - Tillämpning - 40 Yh-poäng
Presentationsteknik och The Art of Pitching - 25 Yh-poäng
Projektledning - 25 Yh-poäng

Totalt 400 Yh-poäng

Examen & Intyg

Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiestöd från CSN. Du betalar själv för kurslitteratur, resor och uppehälle.

YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke

YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Utbildning i trivsam miljö, med mycket kompetenta lärare När du väljer att satsa ett till två år på en utbildning kan det vara skönt att veta att du kommer att tillbringa en stor del av din tid i fräscha och...


Läs mer om YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital affärsutvecklare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Långenäsvägen 5
435 80 Mölnlycke

Beställ information

För att få mer information om Digital affärsutvecklare via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.