Therese Wallin är framtidens Arctic Hospitality Leader

Changemaker Educations

Therese Wallin är framtidens Arctic Hospitality Leader

Therese Wallin har stakat ut sin framtid. Att gå utbildningen Arctic Hospitality Leader är ett viktigt led i hennes planer på en karriär inom besöksnäringen. Efter flera år inom hotellbranschen ville Therese söka sig till även den teoretiska sidan av ledarskapet.

– Jag har jobbat i ledande roller inom besöksnäringen i flera år, så jag vet att det är det jag vill fortsätta att göra. Så det kändes naturligt att söka den här utbildningen. Jag har fått massor av ”learning by doing” under åren, men nu ville jag djupdyka i teorin: varför är det så? Hur funkar det? Så att jag blir en bra ledare som även har det teoretiska och kan lära andra när jag ska bilda mitt team.

– Jag var med och drev ett bemanningsföretag där vi samarbetade med ett hotell. Jag hoppade in på flera avdelningar och såg en väldigt fin gemenskap på arbetsplatsen, hur man höll ihop under pandemin.

”Jättefin gemenskap i klassen”

Arctic Hospitality Leader är en distansutbildning med allt vad det innebär. Therese är väldigt nöjd med hur upplägget har fungerat.

– Det har varit jätteroligt! Dels är det roligt att plugga med andra som kommer från arbetslivet. Man måste inte ha massor av erfarenhet eller ha jobbat som chef – men man måste veta vad service är. Man måste som ledare kunna förmedla den känslan ända ner till gästen. Men vi har också en jättefin gemenskap i klassen, det trodde jag kanske inte att man kunde få på distans när alla sitter framför varsin dator. Men vi har lärt känna varandra ordentligt i de digitala grupprummen. Mina förväntningar om distansutbildning har överträffats.

Har du några tips till den som är nyfiken på att söka till Arctic Hospitality Leader?

– Jag skulle inte rekommendera att jobba heltid samtidigt som man går utbildningen.  Ibland kommer det större uppgifter och saker man verkligen måste läsa in sig på. Jag tycker att man ska ta sig tiden att fokusera på studierna för att inte riskera att komma efter. Om man missar lektioner och i stället ser dem inspelade så missar man chansen att interagera med läraren, och då ger det åtminstone inte mig lika mycket.

Från jord till bord

Den som går Arctic Hospitality Leader får nycklarna till att jobba med en mer hållbar besöksnäring. Therese vet precis hur hon ska omsätta kunskaperna från utbildningen.

– Planen är att jobba som hotellchef i några år för att sedan öppna ett eget hotell. Naturen är min stora inspiration – jag vill använda naturen till mina gäster, jobba med ”från jord till bord” och ”vinn mot svinn”. Som nybakade ledare för besöksnäringen kan vi implementera det hållbara tänket vi tar med oss från utbildningen.

– Utbildningen har givit mig många kontakter och ett stort nätverk, vilket givetvis behövs för något som att starta en så pass stor verksamhet som ett hotell!

Är även du framtidens Arctic Hospitality Leader? Läs mer om utbildningen och hur du söker till Changemaker Educations. Antagningen är öppen fram till 7 juni! 




Läs mer om Arctic Hospitality Leader - Distans

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Changemaker Educations

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.