Korta YH-utbildningar

Hälsa, prevention och rehabilitering

Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper inom hälsa, prevention och rehabilitering. Den ger specialiserade kunskaper och kompetens i ett hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande förhållnings- och arbetssätt.

För att åstadkomma en äldreomsorg av god kvalitet krävs att vårdgivarna säkrar tillgången till personal som har rätt kompetens för att möta dagens och framtidens behov. Vården och omsorgen av äldre spelar en central roll för en lyckad omställning mot en god och nära vård. Fokus ska flyttas till att arbeta mer personcentrerat, sammanhållet, proaktivt och hälsofrämjande. I förslaget till en ny äldreomsorgslag syns på flera sätt att förebyggande arbete och rehabilitering ska genomsyra äldreomsorgen.

Fysisk aktivitet är en mycket viktig livsstilsfaktor för hälsan och välbefinnandet och miljön/omgivningen har en stor betydelse för aktivitet och delaktighet. Att främja hälsa och förebygga ohälsa ger vinster i form av att den äldre kan fortsätta att vara självständig och delaktig i samhället. Det ger även en ökad livskvalitet och minskar risken för skador.

Ett hälsofrämjande förhållningssätt och ett rehabiliterande arbetssätt är grundläggande och avgörande för att stärka eller bibehålla hälsa och funktionsförmåga.

För mer information om Hälsa, prevention och rehabilitering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter utbildningen skall du kunna:

Utbildningens syfte är att belysa vikten av att främja hälsa, förebygga ohälsa och rehabilitera äldre personer. Målet är att få specialiserade kunskaper och kompetens i ett hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande förhållnings- och arbetssätt.

Efter fullföljd utbildning har du kunskaper om hälsa, prevention och rehabilitering samt färdigheter i att tillämpa dessa kunskaper. Du har kunskaper om olika faktorers betydelse för hälsa, aktivitet och delaktighet såsom fysisk aktivitet, miljö och omgivningsfaktorer samt färdigheter i att identifiera hur olika faktorer påverkar hälsan ur olika perspektiv. Du har utvecklat en kompetens för att arbeta personcentrerat, hälsofrämjande, förbyggande och rehabiliterande. 

Utbildningens upplägg

Utbildningen ges på halvfart och distans under 16 veckor med digitala studieträffar. Mellan träffarna arbetar du självständigt med dina studier via en lärplattform.

Så ansöker du

Förutom grundläggande behörighet behöver du ha 1 års yrkeserfarenhet (minst halvtid) inom hälso- och sjukvård, vård och omsorg, LSS, socialpsykiatri, psykiatri eller motsvarande kunskaper.

Om du helt eller delvis saknar behörighet kan du ansöka om reell kompetens.

Du ansöker på Folkuniversitetets hemsida.

Examen & Intyg

Vid avslutad och godkänd utbildning erhålles ett utbildningsbevis.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsa, prevention och rehabilitering

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Anna
15 apr 2024
Underkänt (IG) - Oseriöst och oprofessionellt

Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar via teams och 7 st inlämningsuppgifter, ca en varannan vecka. Det tar 4 veckor på återkoppling på uppgifterna. Så vid återkopp...

Nina Martinell
24 apr 2024
Hej Anna! Tack för din återkoppling om kursen Hälsa, prevention och rehabilitering. Vi ...
Visa mer
Folkuniversitetet Mitt
Bergsbrunnagatan 1
75323 Uppsala

Folkuniversitetet Gävle, Falun, Uppsala, Örebro och Västerås

Folkuniversitetets Yrkeshögskola är en av Sveriges största anordnare av YH-utbildningar. En examen härifrån gör dig attraktiv inom ett yrkesområde där efterfrågan på professionell och kompetent personal är stor! YH-utbildningarna tas fram i nära samarbete med näringslivet. Representanter från företag och...

Läs mer om Folkuniversitetet Mitt och visa alla utbildningar.

Highlights