Korta YH-utbildningar

Affärsstödjande hållbarhetsanalys

Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

UPPTÄCK NYA MÖJLIGHETER

Uppgradera din hållbarhetskompetens och lär dig förvandla data till hållbarhetsinsikter! Genom att ta din kompetens till nästa nivå kan du bli en nyckelperson inom hållbarhetsfrågor som bidrar till att integrera hållbarhetsaspekter i verksamheters strategier och beslut.

Företag och organisationer spelar en viktig roll i att bidra till en hållbar utveckling och kan genom sitt arbete påverka positiva förändringar både lokalt och globalt. En växande medvetenhet om hållbarhetens betydelse ställer krav på offentliga aktörer att analysera och rapportera sin hållbarhetspåverkan, driva en hållbar agenda och adressera de globala utmaningar vi står inför. Det bidrar till att företag och organisationer är med och skapar en bättre framtid för samhället och planeten som helhet.

Affärsstödjande hållbarhetsanalys är en branschöverskridande utbildning skapad för yrkesverksamma inom ekonomi, juridik, controllerjobb och verksamhetsutveckling och riktar sig till alla som vill kompetensutvecklas inom hållbarhetsanalys. Efter avslutad utbildning kommer du att ha en gedigen kunskapsbas inom hållbar verksamhetsutveckling och vara väl rustad för att hantera och bedöma organisationens hållbarhetspåverkan.

Utbildningen är digitalt baserad och sker på distans vilket gör det möjligt att studera var du än bor eller befinner dig.

För mer information om Affärsstödjande hållbarhetsanalys, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Hållbart företagande

  • Vad är hållbar utveckling och vad innebär det för företag?
  • Hur påverkar värdekedjan den globala hållbarhetsutvecklingen?
  • Varför är det viktigt att vara hållbar som bolag?
  • Dimensioner av hållbarhet enligt FN; ekonomiskt, socialt och miljömässigt
  • Affärsetik och näringslivsansvar
  • Hållbarhetskommunikation

Hållbarhetsrapportering

  • Identifiera hållbarhetsrisker
  • Riskhantering
  • Affärsmodellens hållbarhetspåverkan
  • Hållbarhetsarbetets styrning och efterlevnad

Hållbarhetsanalys

  • Process & metodval: insamling, sammanställning, beräkning, analys, granskning, resultat, uppföljning, utvärdering m.m.
  • Verktyg & system

Lagkrav och riktlinjer

  • EU Taxanomiförordning, TCFD, CSRD, ESRS – nuvarande & kommande lagkrav
  • Omvärldsbevakning/-analys av global hållbar utveckling
  • Globala riktlinjer och ramverk som stödjer en hållbar affärsutveckling

Highlights

Så ansöker du

ÄR DU BEHÖRIG?

För att ansöka behöver du ha:

  • Grundläggande behörighet: Gymnasieexamen (eller motsvarande kunskaper, färdigheter och kompetenser) med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande. 
    Saknar du behörighet? Sök med reell kompetens.
  • Minst två års yrkeserfarenhet inom ekonomi, juridik, controllerjobb, verksamhetsutveckling eller närliggande områden.

    Följande dokument/filer behövs för att din ansökan skall bedömas som komplett:
  • Gymnasiebetyg eller motsvarande
  • Tydlig beskrivning av din yrkeserfarenhet som motsvarar kraven - fyll i och bifoga: Bilaga Yrkeserfarenhet finns på ihm.se.

    Reell kompetens
    Om du saknar formella meriter för grundläggande behörighet, till exempel gymnasieexamen eller slutbetyg från gymnasieskolan, kan IHM Business School istället göra en bedömning av din reella kompetens. Detta gäller även om du saknar formella meriter för en särskild behörighet, t.ex. godkänt betyg i en gymnasiekurs. Läs mer på ihm.se.

Examen & Intyg

Genom denna utbildning kommer du att lära dig att bevaka och följa utvecklingen av regelverk som styr hållbarhetsområdet. Du får kunskaper om näringslivets roll och ansvar för hållbar utveckling, samt förståelse för lagkrav, förordningar och riktlinjer kopplade till hållbarhet för företag.

Utbildningen ger dig verktyg och metoder för att samla in, analysera och rapportera hållbarhetsdata i verksamheten, samt utvecklar din förmåga att kommunicera hållbarhetsinformation till olika intressenter och driva standardiserade arbetssätt för att säkerställa efterlevnad av hållbarhetsmål och regelverk.

Efter utbildningen kan du ta producera och bearbeta data för att skapa insikter och analyser om företagets hållbarhetspåverkan. Med fokus på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet kommer din yrkesroll bidra att näringsliv och samhälle tar gemensamt ansvar för en hållbar global utveckling.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämnden (CSN). Kostnad för litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Affärsstödjande hållbarhetsanalys

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
IHM Business School
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet.

Världen förändras, följer du med? IHM ger dig förmågan att förändra och förändras med kompetensen som framtidens arbetsmarknad kräver. Hos oss får entreprenörer och intraprenörer omge sig med likasinnade och sporra varandra till vassare idéer. Med aktuell och relevant kunskap...

Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar.