Medicinsk sekreterare

05 feb 2023
FRÅGA
Hej!

Jag har en fråga ang yrkesutbildning till medicinsk sekreterare/vårdadministratör.
Jag jobbar själv som medicinsk sekreterare och nu i år ska taligenkänning genomföras här på min enhet, dvs läkarna ska PRATA in sina diktat direkt i patientjournalen utan att jag och mina kollegor behöver skriva ut diktaten. Detta innebär att det kommer att bli MYCKET MINDRE jobb för oss medicinska sekreterare. Vi står även inför ett stundande journalsystembyte (om några år) som ytterligare kommer att effektivisera sekreterarnas jobb och det kommer att behövas betydligt färre medicinska sekreterare.

Då undrar jag hur ni tänker på myndigheten för Yh-utbildningar. Utbildar ni fortfarande ett stort antal medicinska sekreterare? (när vi som redan har tillsvidareanställningar befarar att vi får vidareutbilda oss till något annat i och med effektiviseringen) Ni bör beakta detta innan ni drar igång nya utbildningar för medicinska sekreterare, att vår framtid är oviss. Förstås kommer vi att finnas kvar inom vården/kommunen för administrativa uppgifter går inte att bli av med helt, men det kommer inte att behövas lika många som f n.

Tacksam för era synpunkter!

Mvh

Svar:

06 feb 2023

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar och har ingen koppling till myndigheten för Yh-utbildningar. Kontakta gärna myndigheten för Yh-utbildningar så kan de förhoppningsvis hjälpa dig med dina frågor.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in