Visar 1-20 av 141 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 141 träffar
1
2
3
4
...
8

Yh-utbildningar inom vård

Variationen mellan de olika utbildningarna inom vård är lika bred som vårdbranschen. Yh-utbildningar skapas bara då det finns ett dokumenterat och efterfrågat behov av arbetsmarknaden, vilket innebär att din utbildning ofta leder direkt till en anställning. De allra flesta Yh-utbildningar inom vård kombinerar också teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA).

Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb inom vård.

Man spår idag en positiv framtid för dig som läst en Yh-utbildning inom vård och att det kommer att finnas goda möjligheter att få arbete inom hälso- och sjukvården.

Det finns många olika yh-utbildningar inom vård och du kan bland annat studera till: 

Yh-utbildning till tandsköterska

Vill du jobba med människor och tandhälsa är Yh-utbildningen tandsköterska perfekt för dig. Idag finns utbildningen både som en distans- och platsförlagd utbildning. Utbildningen omfattar 300 Yh-poäng, vilket motsvarar 1,5 års heltidsstudier.

Som tandsköterska kommer du ha en central roll i tandvårdsteamet. Du kommer bland annat att assistera vid undersökningar och behandlingar. Du kommer som tandsköterska också att ha egna patienter, ta röntgenbilder, förbereda behandlingar, blanda material samt sterilisera instrument. Läs mer om och hitta din yh-utbildning till tandsköterska här!

Vill du jobba som medicinsk sekreterare?

Medicinsk sekreterare är ett yrke som blir mer och mer populärt och utbudet av Yh-utbildningar inom denna genre är också stor. Är du intresserad av och kunnig i språk, är noggrann, serviceinriktad och samarbetsvillig är detta ett yrke som kan passa dig.

Arbetsuppgifterna för en medicinsk sekreterare (eller läkarsekreterare och vårdadministratör som det också kallas) är många och varierande. Några av de viktigaste arbetsuppgifterna är att skriva patientjournaler och att svara för hanteringen av journaler. Som medicinsk sekreterare kommer du också att skriva ut den information läkaren eller annan vårdgivare talat in på diktafon vid besöket eller behandlingen av patienten.

Läs mer om att yh-utbildning till medicinsk sekreterare här!

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀