Vanliga frågor om utbildning

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Kategori

Antal frågor

Senaste frågorna

Hur ansöker jag utbildningen?
Hejsan.
För tillfället studerar på komvux då jag behöver Matematik 2b samt Engelska 6 för att kunna komma in på Logistik-Utbildningen.
Dock vet jag inte riktigt hur jag ska söka eller vad som passar mig.
Jag vet bara om att jag vill Jobba utomlands med Utbildningen Logistik, Alltså i Dubai.
Jag har Handel&Administrations Gymnasie Examen.
Jag behöver Vägledning till att veta vilken Utbildning som hade passat mig samt när Utbildningarna börjar ?
Tack på förhand.
Svar:

Hej,

Studentum.se har inte några egna utbildningar. Här kan du läsa om hur man ansöker en utbildning: https://www.studentum.se/om-utbildning/antagning-ansokan/sa-ansoker-du-till-en-utbildning-21821.Hör av dig till skolan du vill söka till så hjälper de dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Är jag behörig till utbildningen?
Jag har gått en vård omsorg utbildning men saker hände jag hade flera jobb samtidigt så jag gick inte vidare med den. Men jag har läst den på nästan 1,5år är inte helt färdigt och har svenska 2. Jag ville komma in på Ekonomi konsult och det kräver en utbildning och särskild behörighet svenska 2. Jag undrar om det finns någon möjlighet att ändå komma in.

Hälsningar
Svar:

Hej,

Du behöver läsa allt som ingår i ett gymnasieprogram. När man är över 20 år kan man välja att börja på Komvux istället. Komvux kan vara lite flexiblare men det förkortar inte gymnasietiden. Komvux hjälper dig att titta på dina betyg och göra en plan som gör dig behörig till utbildningen du vill gå.

Lycka till! /Petra,SYV

Lösenord Studentum
Hey!

Jag har problem med att skapa en medlemskonto på hemsidan.
Lösenordet som skickas till min mail för att logga in med fungerar inte, när jag ber om ett nytt lösenord uppstår samma problem.

Jag har testat med olika mailadresser, samma problem uppstår.
Vad ska jag göra?

Bästa /
Svar:

Hej,

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med det men kontakta någon på info@studentum.se så kan någon som jobbar med detta hjälpa dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 488 frågor
1
2
3
4
...
163

Annonser