Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


14 maj 2022
Kan jag söka utbildningen sent?
Kan man ha möjlighet att komma in på en utbildning fastän ansökningstiden gått ut ?

Svar:

Hej,

Det är möjligt i vissa fall där skolan tar emot sena ansökningar. Så kolla detta med skolan du vill söka till.

Lycka till! / Petra, SYV 

11 maj 2022
Top-up utbildning
Hej!, har en fråga gällande de såkallade topup utbildningarna. Hur är det nu med ingenjörs utbildningarna. Vilka av dessa finns det potentielltpop-up möjlighet på/för? med all undran.. tack så mkt...

Svar:

Hej,

För att bli antagen till en Top-up Degree behöver du ha studerat två år på yrkeshögskola i Sverige. Det fungerar generellt så att du tillgodoräknar dig kurserna eller vissa av de kurser som du redan läst och hoppar in på andra eller tredje året på det Bachelor-program du vill ansöka till. Hur många kurser du får tillgodoräkna dig beror på hur din nuvarande utbildning skiljer sig gentemot det program som du vill studera vidare på och få din Bachelor Degree inom. Om utbildningen är likvärdig din svenska examen kan du vanligen påbörja tredje året på en Bachelor och således endast studera ett år för att få en Bachelor Degree.

Du behöver vända dig till högskolan där du vill studera för mer information kring behörigheter.

Lycka till! / Petra, SYV 

09 maj 2022
Frågor om utbildning
Hej!
Jag har kommit in på mitt 2 val och behöver senast tacka ja eller nej 11 maj. Mitt första handsval kommer inte lämna besked förens i juni. Kommer jag förlora min plats i ansökan på första om jag tackar ja till mitt andra handsval?

Svar:

Hej,

Hur antagningen funkar beror helt på vilken utbildningstyp det handlar om så kolla med skolorna du sökt till hur det fungerar där. 

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in