Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


23 jan 2023
Frågor om utbildning
Hej jag har en fråga, jag har tänkt söka till lönespecialist till höst men såg precis att den börjar i januari, så då tänkte att jag söker till Löne- och ekonomikonsult och testar det... skulle det gå att byta till lönespecialist när det närmar sig?

mvh

Svar:

Hej,

Jag kan tyvärr inte svara på det. Kontakta skolan du vill gå och fråga om det.

Lycka till!/Petra,SYV

19 jan 2023
Var kan jag studera?
Hej, jag är väldigt intresserad utav att ta en programmerings utbildning/kurs, jag kommer ta min kandidatexamen inom Bank & Finans nu i våren 2023 men jag är väldigt sugen att kombinera min ekonomi utbildning till en programmeringsutbildning, finns det något ni kan rekommendera inom yh-utbildningar? jag tänker mig om det finns utbildningar som lägger fokus på R-programmering och Python exempelvis?

Tack på förhand!

Mvh

Svar:

Hej, 

Det finns många utbildningar att välja på inom programmering så det är bra att du är specifik. Phyton-utbildingar hittar du här: https://www.studentum.se/utbildning/educations?q=Python. Du kan även söka på andra programeringsspråk du är intresserad av för att få mer alternativ.

Lycka till! /Petra,SYV

11 jan 2023
Frågor om utbildning
Hej YH!

Jag har funderat över en vidareutbildning på min oerhört breda universitetsutbildning som samhällsplanerare. Har haft svårt att komma in på arbetsmarknaden inom min kategori och funderade därav över om mitt yrke (med kulturgeografi, sociologi, GIS och stadsvetenskap) skulle kunna gå att kombineras bra med någon sorts social riktning eller om en pedagogutbildning skulle vara möjligt. Har kikat på GIS-kurser som också lockar lite då jag vet att det är större brist där, men tror väl egentligen att jag borde jobba med människor ... tack på förhand och mvh!

Svar:

Hej,

det är svårt för mig att svara på då jag inte är insatt i den branschen. Det skulle troligen underlätta din planering om du kunde utgå från en tjänst du vill ha. Då kan du ta kontakt med arbetsgivare och fråga dem vilken typ av utbildningsbakgrund de är intresserade av.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in