Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna


20 mar 2014
Finns det någon YH/KY-utbildning till rekryterare?
Hej
Jag skulle vilja bli rekryterare. Jag undrar om det finns någon yh/ky utbildning som hjälper mig att bli det? Jag bor i Linköping och vill inte flytta. Så antingen om det finns någon på distans eller i pendlingsavstånd till Linköping.
Mvh Elina.

Svar:

Hej Elina!

Någon specifik YH-utbildning till rekryterare finns inte idag. Många brukar starta sin karriär som rekryterare antingen genom ett personalvetarprogram, men även HR-utbildningar kan passa. Det beror helt på vad det är du vill rekrytera inom.

Ett tips är att höra av dig till olika rekryterare och fråga vad just de studerade och gjorde för att komma dit de är idag.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

09 feb 2014
Jag har tappat bort mitt examensbevis. Hur kan jag beställa ett nytt?
Hej,
Jag tog min examen inom Socialpsykiatri i Eslöv på Bergaskolan år 2006. Hur kan jag beställa mitt examensbevis från 2006? Vart vänder jag mig? Mitt har av misstag blivit kastat i en flytt och jag behöver detta så fort som möjligt.

Tack på förhand!
Madeleine Ström

Svar:

Hej Madeleine!

Om Bergaskolan fortfarande finns kvar så skulle jag först och främst kontakta dem gällande ditt examensbevis. I annat fall rekommenderar jag dig att kontakta kommunen du bodde i då. Förhoppningsvis kan de hjälpa dig.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum

28 jan 2014
Räcker min arbetslivserfarenhet när jag gått som timvikarie?
Jag har funderingar på att söka till en utbildning men det står att det är krav på 6 månader till 1 års erfarenhet. Nu är det så att jag är timvikarie och har varit det i ca 8 år minst. Kan man räkna det till erfarenhet eller måste det vara som en anställning?

Svar:

Hejsan!

Mitt tips är att du kontaktar den berörda skolan som har detta som ett ansökningskrav och hör dig för om din arbetslivserfarenhet räcker. Tyvärr kan inte vi på Studentum.se svara på denna fråga då vi endast är en söktjänst som marknadsför utbildningar, det är skolorna själva som bestämmer sina antagningskrav.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in