Visar 1-20 av 100 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 100 träffar
1
2
3
4
5

Ekonomi

Är du noggrann och vill ha ett ansvarsfullt jobb? Ekonomer finns inom olika branscher och arbetsuppgifterna kan se olika ut beroende på inriktning. Gemensamt för de flesta ekonomer är att de analyserar och utvärderar olika ekonomiska resultat.

Varför ska du läsa en Yh-utbildning inom ekonomi?

Att läsa ekonomi kommer ge dig en stor valmöjlighet när det gäller dina framtida jobb. Jobb inom ekonomi finns inom många olika branscher där några exempel är industri- och handelsföretag, försäkringsbolag, banker och revisionsbyråer. Det går också att arbeta i stat och kommun. Många företagsledare är i grunden ekonomer.

Ett intresse för siffror och god analytisk förmåga är till fördel för dig som vill arbeta som ekonom. Goda språkkunskaper ger dig ofta konkurrensfördelar och är en förutsättning för dig som vill arbeta inom internationella bolag. Det är viktigt att du på ett pedagogiskt sätt kan presentera komplicerad ekonomisk information.

YH-utbildningar inom ekonomi

Ekonomi är ett av det största utbildningsområdet inom yrkeshögskolan. För dig som vill läsa en Yh-utbildning inom ekonomi finns det många utbildningar, med olika inriktningar att välja mellan. 

Väljer du att gå en Yh-utbildning kommer du sannolikt att ha mycket praktik vilket är ett bra sätt för dig att testa dina ekonomiska kunskaper i praktiken på samma gång som du skaffar dig kontakter som kan vara värdefulla när du ska söka jobb. Efter avslutad Yh-utbildning kan du till exempel arbeta som affärsekonom, företagssäljare, redovisningsekonom, inköpare eller löneekonom.

Lycka till med dina studier!

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀