Vilken utbildning ska jag gå?

13 feb 2023
FRÅGA
Hej,
Jag har jobbat som optiker i några år men nu är jag mer intresserad av att börja jobba hemifrån.
Så jag har funderat på programmering men har svårt att välja eftersom det är brett område och det är just därför jag kontaktar er om ni kan underlätta för mig att välja något utbildning som passar mig bäst.
Jag vill ha distans utbildning, kort period och som är efterfrågat inom jobbbranschen.

mvh

Svar:

15 feb 2023

Hej,

Det kan vara en lång process att komma fram till vilken utbildning och vilket yrke som passar en. Det är också något som man måste gå igenom själv och det är därför svårt för mig att ge några alternativ utifrån din beskrivning eftersom det lätt blir fel om svaren kommer från någon annan. 

Men du verkar ha hittat ett område som intresserar dig så du har redan kommit ganska långt i din process. Programmering är ju brett men dock ett ganska rörligt område. Med det så menar jag att även om du väljer en utbildning inom programmering som fokuserar på en sak så är det kanske inte så svårt att byta om det skulle kännas fel senare i karriären.

Du skulle kunna testa på lite programmering för att ta reda på vad som intresserar dig. En sak som kan avgöra är inom vilket område du vill programmera, backend, frontend, fullstack? Har du ett språk som du känner för att lära dig (Javascript, JAVA, C++)?

Det är upp till dig att välja vilken utbildning som känns intressantast, tittar du på YH-utbildningar kan du vara ganska säker på att alla leder till jobb. Så det handlar om vad du känner dig mest motiverad av.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in