YH- utbildning inom vård

10 maj 2023
FRÅGA
Hej!
Jag har tagit ett uppehåll från mitt arbete som lärare och har istället jobbat inom hemtjänst. Tycker att jobbet är jätteroligt och vill utbilda mig vidare inom vården. Vilka möjligheter finns det inom yh? Vill gärna ha en så kort utbildning som möjligt. Mvh

Svar:

24 maj 2023

Hej,

Specialistundersköterska kan vara ett bra val (om du redan är undersköterska). Utbildning till specialistundersköterska  finns inom yrkeshögskolor. Vanligtvis sträcker sig en utbildning till specialistundersköterska under två år, och en del av utbildningen utgörs av en LIA-period (Lärande i arbete) där du får praktisera på en arbetsplats.

Dessa finns att välja på: https://www.studentum.se/utbildning/utbildning-specialistunderskoterska.

Det finns även andra vårdutbildningar inom YH som är mer mot den administrativa delen: https://www.studentum.se/utbildning/yh-utbildning-vard-omsorg/a70-c96.

Är du inte undersköterska så kan du först bli det (men det är inte inom YH): https://www.studentum.se/utbildning/underskoterskeutbildning.

Lycka till! / Petra, SYV 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in