Är jag behörig till utbildningen?

21 jun 2023
FRÅGA
Hej, jag var och kikade på lite yrkeshögskoleutbildningar på internet och hittade en utbildning hos er som Byggingenjör och Byggprojektör i Halmstad som såg lockande ut.

Jag undrar hur det hade gått till om jag skulle vilja söka till en av dom här utbildningarna i framtiden då jag gick ut med ofullständiga gymnasie betyg, jag fick ett F i Svenska.
Går det att läsa upp sina betyg som man inte har och läsa upp andra kurser man eventuellt hade behövt för linjen i samband med att man söker eller pluggar hos er?

Har väldigt dålig koll på allt och tänkte jag skulle fråga så jag får lite större uppfattning hur det går till.


Svar:

22 jun 2023

Hej,

Studentum.se har inte några egna utbildningar. Här kan du läsa om hur man ansöker en utbildning: https://www.studentum.se/om-utbildning/antagning-ansokan/sa-ansoker-du-till-en-utbildning-21821.Hör av dig till skolan du vill söka till så hjälper de dig.

Behöver du läsa upp dina betyg från gymnasiet för att vara behörig till en utbildning (vilket oftast är fallet) så kontaktar du komvux i din kommun så gör de en studieplan för dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in