Ingenjör inom fordonsindustrin

01 sep 2023
FRÅGA
Hej jag heter och jag undrar angående bil ingenjör jag har Prices tagit examen som bilmekaniker och jag vill utveckla mina kunskap genom bilar och jag vill gärna va ME och bygga bilar för att då är min intresse , så va behöver jag plugga vidare och hur lång tid tar det .

tack för hjälpen


mvh.

Svar:

04 sep 2023

Hej,

Det finns olika sätt att vara med att bygga bilar som inte innebär ingenjörsutbildning, exempelvis bildesigner, lackerare, bilmekaniker och bilelektriker, programmerare inom fordonsindustrin.

Men vill du bli ingenjör inom fordonsindustrin finns utbildningar som Högskoleingenjörsprogrammet i Bilsystemteknik (finns på Luleå tekniska universitet). Efter den  kan du jobba hos fordonstillverkare, testföretag, underleverantörer och komponenttillverkare. Det finns också Elektroingenjör Fordon på Högskolan Väst. Du kan även bli civilingenjör inom Farkostteknik.

Det finns många utbildningar att välja på så titta gärna lite på vad som finns här: https://www.studentum.se/utbildning/fordonsteknik . Och hör av dig till de olika skolorna för mer information. Efter att du läst på lite och fått mer information borde ha en bild av vad som är rätt utbildning för dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in