Antagningskrav - Forum

2022-10-14 10:00   Maria S

Hej!
Jag arbetar som vårdlärare och möter elever som önskar byta arbete och utbilda sig till specialistundersköterska eller ambulanssjukvårdare. Problemet är att dessa personer har en gymnasieutbildning sedan tidigare och därför inte ges tillåtelse att läsa några andra kurser på komvux än de som krävs för att t.ex. läsa vidare till ambulanssjukvårdare. Dessa kurser räcker inte för att bli undersköterska. Det omöjliga blir då att kunna bli anställd som undersköterska och få minst två års yrkeserfarenhet som också krävs för att bli antagen till utbildningen.

Vad ligger bakom dessa antagningskriterier? De stämmer väldigt dåligt med prioriteringsordningen för att få läsa på komvux.


RE: Antagningskrav
2022-10-17 10:36   Petra Öster

Hej,

Kontakta gärna Komvux och fråga om det. Vad jag känner till så är de som inte har en fullständig gymnasieutbildning prioriterade för att läsa på Komvux. Har man en gymnasieutbildning så finns det andra möjligheter att utbilda sig vidare, till exempel till ambulanssjuksköterska. Sedan så finns möjligheten att själv betala för de gymnasiekurser man vill läsa så att man kan bli undersköterska ändå. Men man kan söka dem på Komvux också, alla kommuner har lite olika resurser och kan bedöma ansökan olika. Det är bara det att man måste låta de som har lägst utbildning få platser först.

Vänligen/ Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in