Handläggare på byggnadsnämnd

KYH Nationellt
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Gävle, Hudiksvall, Malmö, Stockholm, Söderhamn
Klassrum, Distans
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Gävle
augusti 2023

Hudiksvall
augusti 2023

Malmö
augusti 2023

Stockholm
augusti 2023

Beskrivning

Vad gör en Handläggare på byggnadsnämnd?

Som Handläggare på byggnadsnämnd är du anställd av kommun och inom offentlig verksamhet, och kan arbeta antingen som bygglovshandläggare eller byggnadsinspektör. I arbetet granskar du bland annat handlingar och byggen, beslutar om kontrollplaner.

Yrkesrollen är kommunikativ och du har mycket kontakt med olika människor i sambandmed bygglovsansökningar, och ofta finns ett rådgivande element i regelfrågor.

Under utbildningen 

Under utbildningen får du kompetens inom samhällsbyggnadsprocessen, plan- och bygglagen, Boverkets regler, energikrav, byggteknik, kommunikation och kundbemötande.

Hur ser framtiden ut för en Handläggare på byggnadsnämnd?

Det har varit brist på Handläggare på byggnadsnämnd, Bygglovshandläggare och Byggnadsinspektörer under en längre period. Ett ökande antal bygglovsärenden väntas i och med en hög byggtakt på oväntat stark bostadsmarknad. Eftersom ansökningarna handläggs av kommunerna och ska hanteras inom en fastställd tid medför det att efterfrågan på bygglovshandläggare och byggnadsinspektörer ökar.

Hållbarhet har alltid varit en grundsten för KYH inom samhällsbyggnad vilket har influerat sättet vi undervisar på samt våra samarbeten. Vi är noga med att skapa långa relationer inom våra branscher och flera av de som sitter i ledningsgrupperna hos KYH har gjort det i många år. En del av vår filosofi är att skapa specialisten som företagen i våra nätverk vill anställa. Vi är stolta över våra relationer som finns över flera regioner i hela landet.

Våra utbildningar leder oftast till någon typ av arbete inom konsulttjänster och vi, tillsammans med studenten, arbetar aktivt med förberedelserna under hela utbildningen. Så att du som KYH student ska kunna träna på att söka jobb, känna dig trygg och säker på intervju och slutligen bli anställningsbar!

Exempel på yrkestitlar förutom handläggare på byggnadsnämnd:

  • Bygglovshandläggare

  • Byggnadsinspektör

  • Handläggare bygglov

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

  • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

KYH Nationellt

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...


Läs mer om KYH Nationellt och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Nationellt

Årstaängsvägen 33
117 43 Stockholm

Tel: 019-100080
Mobil 019-100080
www.kyh.se


Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.