YH-utbildning

Backend utveckling 2 år

Nackademin, Distans
Längd
2 år heltid / 4 år deltid
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
176 000 SEK Momsfri
Nästa startdatum
13 augusti, 2024 (+4 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-13
Utbildningsform
Distans
Språk
Engelska
Längd
2 år heltid / 4 år deltid
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
176 000 SEK Momsfri
Nästa startdatum
13 augusti, 2024 (+4 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-13
Utbildningsform
Distans
Språk
Engelska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Backend utveckling 2

Har du ett intresse för backend-utveckling och vill ta det första steget mot din karriär som en erfaren backend-utvecklare?

Då är vår 2-åriga onlineutbildning inom backend-utveckling perfekt för dig! Börja din resa som en högt eftertraktad backend-utvecklare med avancerade programmeringskunskaper. Utbildningen kommer att utrusta dig med expertis inom avancerade funktioner i JavaScript, databaser, molnbaserade tjänster och .NET, vilket kommer att förbereda dig för en framstående framtid som backend-utvecklare.

Utbildningen och utbildningens mål

Det här tvååriga programmet kommer att rusta dig med avancerad kunskap och färdigheter för att ta på dig rollen som backend-utvecklare. Första året av utbildningen är identiskt med det ettåriga programmet inom backend-utveckling, vilket ger dig de grundläggande kunskaper som krävs för att påbörja din nya karriär inom backend-utveckling. Efter det första året kommer utbildningen att fördjupas, och de tvååriga studenterna kommer att förvärva mer avancerad teknisk kompetens inom programmering.

Som tvåårig backend-student kommer du att få kompletterande färdigheter som gör dig redo att arbeta självständigt och vara en produktiv medlem i ett programvaruutvecklingsteam. Du kommer att fördjupa dig i mer avancerade ämnen såsom avancerade funktioner i JavaScript, databaser, molnbaserade tjänster och .NET. Dessutom kommer studenterna att förvärva de färdigheter som krävs inom aktuella front-end-teknologier för att kunna arbeta som fullstack-utvecklare.

Backend utvecklare är en grundpelare i den digitala transformationen som har effektiviserat vardagen för individer och företag i Sverige och som har stärkt landets position som ett av de mest digitaliserade länderna inom EU. Som en följd av den accelererande digitaliseringen har efterfrågan på kompetenta backend-utvecklare ökat exponentiellt, och de har därmed en framträdande plats på listorna över de mest eftertraktade yrkesrollerna inom IT år 2023. Backend-utvecklare utför det arbete som inte är synligt för blotta ögat, men som är avgörande för mjukvarulösningens funktionalitet. De utvecklar kärnkomponenterna i lösningen och arbetar med en mångfald av teknologier. Det är ett spännande och ständigt föränderligt arbetsområde där du alltid har möjlighet att utveckla dina färdigheter och lära dig nya teknologier.

Yrkesroller efter utbildningen

Efter examen kommer du kunna arbeta i nationella och internationella företag som är i behov av backend-utvecklare. Du kommer att vara kvalificerad för anställningar som: Backend utvecklare, Backend JavaScript-utvecklare, .Net-utvecklare, Fullstack-utvecklare och Generell JavaScript-webbutvecklare.

Noroff student via Nackademin

Nackademin kan i partnerskap med Noroff school of technology and digital media nu erbjuda svenska studenter möjligheten att gå en norsk yrkeshögskoleutbildning online hos Noroff via Nackademin. Utbildningarna är CSN-berättigade med fyra starter per år som kan läsas på hel eller halv fart. Som online-student hos Noroff får du även tillgång till Nackademins omfattande branschnätverk på den svenska arbetsmarknaden, vilket kan utgöra en betydande fördel inför studentens framtida karriär i branschen.

För mer information om Backend utveckling 2 år, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 startdatum

13 augusti, 2024

 • Distans
 • Distans
 • Engelska
 • Sista ansökan: 2024-08-13

15 oktober, 2024

 • Distans
 • Distans
 • Engelska
 • Sista ansökan: 2024-10-15

5 januari, 2025

 • Distans
 • Distans
 • Engelska
 • Sista ansökan: 2025-01-05

11 mars, 2025

 • Distans
 • Distans
 • Engelska
 • Sista ansökan: 2025-03-11

Varför välja Nackademin?

Bra kontakter med

näringsliv

Praktik/LIA

Utbildningar som leder till jobb

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via Nackademin

Antagningskrav

För att bli antagen till denna utbildning måste du uppfylla kraven för en av följande antagningskategorierna: Studiekompetens eller reell kompetens.

Reell kompetens:
Vid ansökan med reell kompetens görs en samlad individuell bedömning av den sökande. För att söka med reell kompetens måste den sökande ha fyllt/fylla 23 år det år utbildningen startar. Noroff kommer att bland annat kolla på:

 • Betyg från gymnasiet och/eller andra utbildningar
 • CV
 • Arbetsintyg
 • Personligt motiveringsbrev på engelska vid ansökan med reell kompetens.

Utbildningen genomförs på Engelska och du behöver därför ha god kunskap och förståelse i det engelska språket.

Studiekompetens:
Se betygskraven för online-utbildningen på nackademin.se/onlineutbildningar

Examen & Intyg

Higher Professional Degree
Högre Norsk yrkeshögskoleexamen

Kostnader

176.000 SEK för hela utbildningen 2 år. Studieavgiften är CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Backend utveckling 2 år

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nackademin
Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm

Din nya karriär börjar hos oss på Nackademin!

Program och kurser som leder till jobb. Vi är störst på YH-program i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10...

Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Highlights