YH-utbildning

Specialistundersköterska Anestesi- och operationssjukvård

Östsvenska Yrkeshögskolan, i Linköping (+1 orter)
Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Januari 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
2 år
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Januari 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Som specialistutbildad från denna utbildning kan du arbeta både som anestesiundersköterska och operationsundersköterska. Att arbeta som undersköterska på operationsklinik innebär att du dagligen handskas med avancerad teknik och svårt sjuka patienter.

Som anestesiundersköterska arbetar du tillsammans med anestesisjuksköterska och anestesiläkare. Innan patienten tas emot iordningställer du apparatur och plockar fram material tillsammans med anestesisjuksköterskan. Du är med och förbereder patienten och kopplar på övervakningar, till exempel EKG. Du assisterar vid olika typer av bedövningar, sättning av central venkateter, nedsövning och väckning. Under operationen kan du få analysera prov och ta fram material. Efter operationen transporterar anestesiteamet patienten till uppvaknings- eller intensivvårdsavdelningen.

Som operationsundersköterska arbetar du tillsammans med operationssjuksköterska och operatörer. Du är den "osterila" assistenten på salen under operationen. Innan operationen plockar du fram och dukar upp instrument och sterilt material liksom iordningställer den apparatur som behövs, tillsammans med operationssjuksköterskan. Under operationen ansvarar du för att förse teamet med instrument och material. Efter operationen är det du och operationssköterskan som kontrollräknar instrument och dokumenterar.

För mer information om Specialistundersköterska Anestesi- och operationssjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Januari 2024

  • Distans med träffar
  • Linköping

Varför välja Östsvenska Yrkeshögskolan?

Behov på

arbetsmarknaden

Bra kontakter

med näringsliv

90% får jobb efter

genomförd utbildning

Så ansöker du

För att vara behörig till denna utbildning krävs, utöver den grundläggande behörigheten för yrkeshögskola, särskilda förkunskaper. Du behöver ha lägst betyget E/G/3 i kurserna:

  • Medicin 1/Medicinsk grundkurs
  • Psykologi 1/A
  • Vård och omsorgsarbete 1 och 2
  • eller motsvarande kunskaper från t.ex. äldre gymnasiekurser eller

    arbetslivserfarenhet.

Du behöver också ha minst 12 månaders arbetslivserfarenhet på heltid (eller omräknat från deltid) med anställning som undersköterska.

Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig men har motsvarande kunskaper kan du ansöka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens. Skicka i sådant fall med ett personligt brev i din ansökan där du förklarar hur du har de kunskaper som krävs för behörighet.

Examen & Intyg

Utbildningen, på 200 YH-poäng, är examensberättigad.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistundersköterska Anestesi- och operationssjukvård

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Östsvenska Yrkeshögskolan
Linköping

Sedan 2009 har vi drivit hundratals yrkesutbildningar och vårt fokus har alltid varit utifrån näringslivets behov. Eftersom vi arbetar nära arbetsgivarna kan vi skräddarsy utbildningarna - det gör att du lär dig rätt saker och blir attraktiv att anställa. För...

Läs mer om Östsvenska Yrkeshögskolan och visa alla utbildningar.

Highlights