Visa yhutbildningar.se som: Mobil

YH-utbildningar inom arkitektur

Vill du läsa en utbildning inom arkitektur? Här har vi samlat information om olika utbildningar som kan passa dig. Ta steget mot din dröm idag – här hittar du din framtida Yh-utbildning inom arkitektur!

 
Visar 1-5 av 5 träffar
Sökresultat Ort
Arkitekturvisualisering
Yrgo
         
(6)
Göteborg
Vad är arkitekturvisualisering? Vi människor använder ständigt visuellt underlag för att hämta in information och fatta beslut. Med hjälp av...
Bygglovshandläggare
YrkesAkademin Yrkeshögskola
         
(1)
Flera orter (3)
Arkitektur och byggd miljö 30 poäng Bygglovshandläggning och juridik 30 poäng Byggnadsteknik 50 poäng Examensarbete 20 poäng Grundläggande fastighetsbildning 5...
Trähusprojektör
Vetlanda Lärcentrum - Vetlanda Kommun
Vetlanda
Detta är utbildningen för dig som vill rita hus! Du lär dig skapa hus som står stadigt år efter år....
Visualisering av Arkitektur
Campus i12
Eksjö
Visualisering av arkitektur är en utbildning för dig som vill skapa kreativa och kommunicerande 3D-modeller, 3D-visualiseringar och bilder av städer,...
Visualisering av Rum, Inredning och Produkter
Campus i12
Eksjö
Visualisering av Rum, Inredning och Produkter är en utbildning för dig som vill skapa kreativa och kommunicerande 3D-visualiseringar, modelleringar och...
  • = Reportage av utbildningsanordnaren/utbildningen finns
  • = Videopresentation finns
Visar 1-5 av 5 träffar
 

Arbetsuppgifterna för en arkitekt består av att rita byggnader av olika slag, allt från bostadshus så som villor och hyreshus till industrifastigheter. I ditt arbete som arkitekt ingår det både att kunna utforma förslag på konstruktioner och att vara spindeln i nätet under själva byggnationen. Det viktigaste arbetsredskapen för en arkitekt är datorn och modellbordet.

Att gå en YH-utbildning inom arkitektur ger dig fördelar då du kommer ha en tredjedel praktik. Under praktiken får du chans att knyta viktiga kontakter för framtiden och visar du framfötterna kanske du också blir anställd.

Var jobbar en arkitekt?YH-utbildningar inom arkitektur

De flesta arkitekter arbetar på privata arkitektkontor eller som konsulter. Arkitektens uppdragsgivare kan se väldigt olika ut. Det kan till exempel vara en privatperson som vill ha hjälp med att bygga sitt drömhus eller ett företag som ska bygga ut sin kontorsbyggnad. Andra exempel på uppdragsgivare är Staten, kommunerna och Svenska kyrkan.

Av de personer som har en arkitektexamen arbetar de flesta som arkitekter. Men det finns även de som valt att arbeta med andra saker inom design/formgivning eller som lärare på högskolor som forskare eller som utredare på olika myndigheter. Även i bygg och fastighetsbranschen finns det utbildade arkitekter.

Arbetssätt

Arkitekter jobbar ofta i team med andra arkitekter, ingenjörer och installatörer. Arbetet är oftast upplagt i projektform. Detta kan innebära att man ofta har oregelbundna arbetstider, det är även vanligt att man inför slutet på ett projekt arbetar fler timmar än en vanlig arbetsvecka.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yhutbildningar.se