Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

Arbetsuppgifterna för en arkitekt består av att rita byggnader av olika slag, allt från bostadshus så som villor och hyreshus till industrifastigheter. I ditt arbete som arkitekt ingår det både att kunna utforma förslag på konstruktioner och att vara spindeln i nätet under själva byggnationen. Det viktigaste arbetsredskapen för en arkitekt är datorn och modellbordet.

Att gå en YH-utbildning inom arkitektur ger dig fördelar då du kommer ha en tredjedel praktik. Under praktiken får du chans att knyta viktiga kontakter för framtiden och visar du framfötterna kanske du också blir anställd.

Var jobbar en arkitekt?YH-utbildningar inom arkitektur

De flesta arkitekter arbetar på privata arkitektkontor eller som konsulter. Arkitektens uppdragsgivare kan se väldigt olika ut. Det kan till exempel vara en privatperson som vill ha hjälp med att bygga sitt drömhus eller ett företag som ska bygga ut sin kontorsbyggnad. Andra exempel på uppdragsgivare är Staten, kommunerna och Svenska kyrkan.

Av de personer som har en arkitektexamen arbetar de flesta som arkitekter. Men det finns även de som valt att arbeta med andra saker inom design/formgivning eller som lärare på högskolor som forskare eller som utredare på olika myndigheter. Även i bygg och fastighetsbranschen finns det utbildade arkitekter.

Arbetssätt

Arkitekter jobbar ofta i team med andra arkitekter, ingenjörer och installatörer. Arbetet är oftast upplagt i projektform. Detta kan innebära att man ofta har oregelbundna arbetstider, det är även vanligt att man inför slutet på ett projekt arbetar fler timmar än en vanlig arbetsvecka.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀