Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Som bartender får du lära dig att arbeta under stressade situationer, och ingen dag är lik den andra. Du möts varje dag av olika sorters människor, upplevelser och intryck. Kraven på en utbildad bartender har ökat i takt med att gästernas kunskaper ökat i samband med ett ökat intresse och ett bredare produktsortiment. Det har i sin tur lett till att intresset för en YH-utbildning inom bartender yrket ökat de senaste åren. Som bartender har du möjlighet att jobba inrikes så väl som utrikes.

bartenderYH-utbildning inom bartender

I YH-utbildning som bartender får du kunskaper om alla alkoholdrycker, dvs. allt ifrån öl och vin till whisky, vodka och etc. Du får även lära dig allt om dess uppkomst, framställningsmetoder, råvaror, delar av alkohollagstiftningen och mycket mer. Det finns flera YH-utbildningar inom kategorin bartender, men vanligast har varit att man tagit en bartenderkurs på en privat skola. Längden på YH-utbildningarna varierar, men vanligast är 2-5 veckor som man läser på heltid. De privata bartendrar kurserna har ett pris som vanligtvis ligger på 10 000 – 20 000 kr, men beroende på vad som ingår, kan priset variera. Många väljer att ta sin utbildning utomlands på välkända orter som exempelvis SpanieBartendern, Grekland men det finns även möjlighet att göra utbildningen i Sverige.

I YH-utbildning som bartender så ingår det även en praktisk del, där du bland annat får lära dig att använda olika shakers, varusortiment, glas m.fl. Det innebär alltså att du får en fulländad YH-utbildning och förberedelse för hur en bartenders arbetsdag kan se ut. Självklart ingår att du ska veta hur man framställer olika sorters drinkar, samt att du vet deras ursprung, utseende, känner till smaken, garneringen, vad för typ av glas som ska användas och dess serveringsteknik.

För att bli en riktigt bra bartender ska du kunna showa och jonglera, som inom bartenderyrket kallas för flairing. Att ”flaira” med tomma flaskor kallas för showflairing, och är en teknik som ger dig som bartender möjligheten att arbeta proffsigt och snyggt bakom baren. På en flairutbildning lär du dig allt från grunderna till lite mer avancerad flairing såsom showbartending och extreme flair.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀