Läsa in matte a och b på Komvux.

02 jan 2013
FRÅGA
Hej
För många år sedan läste jag upp mina betyg på KOMVUX i.tanken då var att bli sjuksköterska. Matematik har jag alltid haft väldigt svårt
För.jag klarade mej nätt och jämt till ett godkänt i matte à. Skulle sedan läsa matte b men orkade inte så jag slutade.sedan dess har jag tänkt mej läsa matte b.jag har ändå undvikit matte i alla år eftersom jag tycker det är så svårt och tråkigt.men för att nu på äldre dagar (är 39år) kunna läsa till sak måste jag ha matte b.
Så min fråga är:
Hur kan jag läsa om matte à eller repetition för att sedan kunna läsa matte b?jag vet då jag började ett kort tag i b kursen så var det väldigt mycket från à kursen .jag känner nu efter så lång tid att jag glömt mycket av matematiken så jag vill börja om .trots att jag har ett godkännande från a kursen.
Tacksam för svar
Med vänlig hälsning
Stina

Svar:

08 jan 2013

Hej Stina!

Det här är något som du måste söka till via Komvux i din hemkommun. Det är inte säkert att de godlkänner att du läser matematik a igen via dem, då du redan gått den en gång. Då får du läsa själv, på egen hand hemma, och sedan göra en så kallad prövning där du tentar av matte a (numera matematik 1c).

Eller så kan du själv bekosta din utbildning och köpa in den från en utbildningsamordnare. Här hittar du skolor som ger enstaka komvuxkurser, du får höra med dem om du kan köpa in via dem (om inte komvux godkänner att du går där igen): enskilda komvuxkurser.

Lycka till!

Mvh Sanna Everskog, Informatör Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in