Yh-utbildningar inom teknik

En värld full av möjligheter

När det gäller Yh-utbildningar inom teknik har du många olika möjligheter och inriktningar att välja mellan. I listan nedan kan du läsa mer om de olika utbildningarna. Hitta rätt Yh-utbildning inom teknik och påbörja din resa idag!
Visar 1-20 av 328 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 328 träffar
1
2
3
4
...
17

Vad innebär egentligen teknik?

Tekniska lösningar har i alla tider varit betydelsefulla för människan och för samhällets utveckling. Att lösa problem och öka levnadsstandarden för oss människor är några av drivkrafterna bakom teknikutvecklingen.

Idag ställs det allt högre krav på tekniskt kunnande, både i vardags- och arbetslivet. En definition av teknik är 'metoder för att minska behovet av fysisk eller psykisk belastning’ – och därmed öka levnadsstandarden i samhället. Det ska uppnås genom att nyttja och omvandla naturens resurser till processer, anläggningar och produkter. Det går dock att definiera teknik på många olika sätt, teknik är ett brett område med många olika inriktningar.

Yh-utbildningar inom teknik

Listan över möjliga jobb efter din yh-utbildning inom teknik kan göras väldigt lång, så för att hitta rätt utbildning för dig bör du utgå från ditt intresse. Låter till exempel byggteknik, energi, robotik eller maskinteknik roligast?

En Yh-utbildning skapas vid ett efterfrågat behov på arbetsmarknaden, det innebär för dig att det finns goda chanser till jobb när du är klar med dina studier. De flesta Yh-utbildningar har en praktikperiod där du som student får arbetserfarenhet samtidigt som du får kontakt med möjliga arbetsgivare redan under studietiden. Det kan ge dig ett försprång när det är dags att söka jobb!

Efter dina studier

Den inriktning du val på din Yh-utbildning inom teknik kommer styra vad du kommer att jobba med efter dina studier. Här är några exempel på jobbtitlar du kan ha: 

  • Elektronikingenjör
  • Drifttekniker med olika inriktningar
  • Energispecialist
  • Flygtekniker
  • Marintekniker
  • Produktionsutveckling
  • Reläskyddsspecialist
  • Teknikinformatör

Lycka till med dina studier! 

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀