Var kan jag studera?

24 aug 2023
FRÅGA
Hej jag har stort intresse för att hålla på med datorer och har haft det sen jag var 7 år gammal. Jag studerade IT/Data på gymnasiet. Min dröm har alltid varit att laga/reparera datorer,mobiler osv. och undrar därför vilken utbildning hade passat mig bäst? Spelar det någon roll om man inte har fullständiga gymnasiebetyg? Jag gick 2,5 år på gymnasiet men var tvungen att avbryta utbildningen pga. hälsan.

Med vänlig hälsning

Svar:

28 aug 2023

Hej,

Jag tycker att det låter som att El- och energiprogrammet med inriktning Dator- och kommunikationsteknik skulle passa dig. När du har gått det kan du arbeta som nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker. Men om du vill vidareutbilda dig så kan du även läsa in behörighet för det. Kanske är det enklare för dig att läsa det du har kvar av det program du gick + några extra kurser för behörighet vidare.

Du behöver en fullständig gymnasieutbildning så oavsett måste du läsa klart gymnasiet på komvux. Kontakta Komvux i din kommun och be dem att göra en studieplan som passar ditt mål.

Lycka till! /Petra, SYV

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in