Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

YH-utbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna inom YH-utbildningar


19 jan 2023
Var kan jag studera?
Hej, jag är väldigt intresserad utav att ta en programmerings utbildning/kurs, jag kommer ta min kandidatexamen inom Bank & Finans nu i våren 2023 men jag är väldigt sugen att kombinera min ekonomi utbildning till en programmeringsutbildning, finns det något ni kan rekommendera inom yh-utbildningar? jag tänker mig om det finns utbildningar som lägger fokus på R-programmering och Python exempelvis?

Tack på förhand!

Mvh

Svar:

Hej, 

Det finns många utbildningar att välja på inom programmering så det är bra att du är specifik. Phyton-utbildingar hittar du här: https://www.studentum.se/utbildning/educations?q=Python. Du kan även söka på andra programeringsspråk du är intresserad av för att få mer alternativ.

Lycka till! /Petra,SYV

15 okt 2022
Frågor om utbildning
Hej
Jag ska söka en kurs på universitetet och behöver få tag på mitt betyg som försvunnit.

Toppen om ni skickar en kopia på detta betyg.
Tackar på förhand!

Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Lycka till! /Petra,SYV

23 sep 2022
Kan man få CSN för frisörutbildning?
Kan man ta csn lån för att kunna betala en frisörutbildning?

Svar:

Hej,

Ja, bara utbildningen är CSN berättigad. Kolla det med skolan du vill gå.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in