YH-utbildningar

Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök bland besvarade frågor

Kategori

Antal frågor

Senaste frågorna inom YH-utbildningar

Var finns SYV?
Hej!

Jag undrar om jag har möjligheten att få boka en tid med en av er studievägledare. Syftet är att försöka få inspiration och hitta en utbildning som passar mig bäst.


Tack på förhand

Med vänliga hälsningar
Svar:

Hej,

Tyvärr har vi ingen sådan tjänst. 

Det finns studievägledare på de flesta komvux och universitet. Riktlinjen är att du vänder dig till vägledaren på det universitet du är intresserad av eller det komvux som finns i din kommun. I de flesta städer finns också vägledningscentra där du kan få kontakt med studie- och karriärvägledare.

Lycka till! /Petra,SYV

Frågor om utbildning
Hej.
Jag undrar vad det är för skillnad på att söka in till redovisningsekonom hos er som tar 2 år. Samt om man istället betalar och då är den utbildningen på 1 eller 2 terminer. Vad skiljer det åt?

Mvh
Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Lycka till! /Petra,SYV

Var kan jag studera?
Hej jag har stort intresse för att hålla på med datorer och har haft det sen jag var 7 år gammal. Jag studerade IT/Data på gymnasiet. Min dröm har alltid varit att laga/reparera datorer,mobiler osv. och undrar därför vilken utbildning hade passat mig bäst? Spelar det någon roll om man inte har fullständiga gymnasiebetyg? Jag gick 2,5 år på gymnasiet men var tvungen att avbryta utbildningen pga. hälsan.

Med vänlig hälsning
Svar:

Hej,

Jag tycker att det låter som att El- och energiprogrammet med inriktning Dator- och kommunikationsteknik skulle passa dig. När du har gått det kan du arbeta som nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker. Men om du vill vidareutbilda dig så kan du även läsa in behörighet för det. Kanske är det enklare för dig att läsa det du har kvar av det program du gick + några extra kurser för behörighet vidare.

Du behöver en fullständig gymnasieutbildning så oavsett måste du läsa klart gymnasiet på komvux. Kontakta Komvux i din kommun och be dem att göra en studieplan som passar ditt mål.

Lycka till! /Petra, SYV

Visar 1-3 av 156 frågor
1
2
3
4
...
52

Annonser