Visa yhutbildningar.se som: Mobil

YH-utbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna inom YH-utbildningar


05 sep 2022
Hur hittar jag utbildningar?
Hej!
Ja studera på SVA 4 (grundläggande) komvux vuxenutbildning . Jag har magisterexamen i kemi från hemlandet och enligt UHR är min magisterexamen lika med svenska kandidatexamen. Jag bifogar redan mina dokuments med detta mail.
Jag skriver till dig för att jag vet inte hur jag ska göra. Snälla kan ni hjälpa mig att leta efter rätt yrke/ yrkesutbildning som passar mig?

Tack
MVH

Svar:

Hej,

Det går inte att bifoga dokument här då det är en FAQ som publiceras på Allastudier.se. Jag rekommenderar att du tar kontakt med högskolan där du vill studera så kan deras studievägledare hjälpa dig. Om du vill fortsätta inom det område du har en examen inom så kan du ta kontakt med en sådan institution direkt. Till exempel om du har studerat ekonomi så tar du kontakt med institutionen för ekonomi på den högskola där du vill studera.

Vänligen /Petra,SYV

29 aug 2022
Är jag behörig till utbildningen?
Min son tog studenten inom vvs . Vill läsa data . Kan han det nu eller måste han vänta eller vart vänder vi oss ?

Svar:

Hej,

Ja, det kan han göra. Om han behöver komplettera beror på behörighetskraven till den utbildning han vill gå så ta kontakt med den skola där han vill studera. 

Vänligen /Petra,SYV

29 aug 2022
Frågor om utbildning
Hej!
Jag jag har pluggat socialpedagogik i Tyskland. Jag är tysk medborgare men jag funderar att flytta tillbaka till Sverige. Jag jobbar nu i Tyskland och jag har några dagar semester kvar. Då tänkte jag besöka en fortbildning i Sverige om boendealternativ för personer med särskild behov och pensionärer. Tyvärr hitta jag inget på nättet som bjuder kurser för några dagar. Känner ni mögligheter?

Jag ser fram emot ett positiv svar.

Med vänliga hälsningar

Svar:

Hej,

Tyvärr kan jag inte hitta något sådant. Men gör en sökning här och se vad du finner: https://www.studentum.se/.

Vänligen /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in