Frontendutvecklare - distans

Folkuniversitetet Väst
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Distans med träffar
2 år
Heltid, distans
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-09-04 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-11

Frontendutvecklare - distans

Är du bra på att förstå vad andra vill ha samtidigt som du gillar att knacka kod? Då är jobbet som Frontendutvecklare något för dig.

Som frontendutvecklare arbetar du huvudsakligen med webbutveckling med inriktning på responsiv webb och mobila plattformar. För att skapa interaktivitet och responsivt innehåll används en blandning av JavaScript och ramverk tillsammans med HTML och CSS, vilket du lär dig under utbildningen. Du jobbar främst i team tillsammans kunder, övriga utvecklare och andra yrkesroller, så god samarbetsförmåga är a och o. Du behöver också kunna förstå både uppdragsgivarens och slutanvändarens behov samtidigt som du resonerar om för- och nackdelar med olika lösningar.

Efter utbildningen kan du jobba som frontendutvecklare hos webb- och kommunikationsbyråer, IT-konsulter eller företag i andra branscher.

Arbetsmarknad

Det råder akut brist på it-kompetens i Sverige eftersom den digitala omställningen i samhället skapar en ökad efterfrågan av exempelvis videotjänster, molntjänster, smarta appar och e-handel. Efterfrågan av en frontendutvecklares kompetens finns inom alla sektorer i samhället, företag, organisationer, myndigheter, kommuner och regioner. Du har goda möjligheter hitta din plats i branschen som anställd eller konsult med början i de juniora tjänsterna och med tiden bredda din portfölj och ta dig an alltfler seniora uppdrag.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Särskilda förkunskapskrav 

Lägst betyg E i Programmering 1 eller motsvarande.

Ansökan

Du ansöker via Folkuniversitetets webbsida.

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Väst

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg


Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.