Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Frontendutvecklare

Folkuniversitetet Väst
Sammanfattning
YH-utbildning
Karlstad
2 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Frontendutvecklare

Är du bra på att förstå vad andra vill ha samtidigt som du gillar att knacka kod? Då är jobbet som frontendutvecklare något för dig.

Som frontendutvecklare arbetar du huvudsakligen med webbutveckling med inriktning på responsiv webb och mobila plattformar. För att skapa interaktivitet och responsivt innehåll används en blandning av JavaScript och ramverk tillsammans med HTML och CSS, vilket du lär dig under utbildningen. Du jobbar främst i team tillsammans kunder, övriga utvecklare och andra yrkesroller, så god samarbetsförmåga är a och o. Du behöver också kunna förstå både uppdragsgivarens och slutanvändarens behov samtidigt som du resonerar om för- och nackdelar med olika lösningar.

Efter utbildningen kan du jobba som frontendutvecklare hos webb- och kommunikationsbyråer, IT-konsulter eller företag i andra branscher.

Arbetsmarknaden

Den digitala omställningen medför en ökad efterfrågan på lösningar som videotjänster, molntjänster och e-handel. För att möta efterfrågan behövs innovativa företag och kunniga medarbetare som utvecklar och underhåller infrastruktur och tjänster.

Det råder akut brist på IT-kompetens i Sverige. Beräkningar pekar på ett behov av över 70 000 nya anställda inom den digitala sektorn fram till 2024, främst inom programmering och systemutveckling. Bristen är det största hotet mot utvecklingen av det digitala Sverige.

Efterfrågan på IT-kompetens finns i alla sektorer av samhället och drivs på av den generella digitala transformationen, men också av hårt konkurrensutsatta företag, effektivitetsarbete inom offentliga verksamheter samt politiska ställningstaganden om det hållbara digitala samhället. För en mjukvaruutvecklare ser framtiden på arbetsmarknaden mycket ljus ut.

För mer information om Frontendutvecklare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Särskilda förkunskapskrav

Lägst betyg E i Engelska 6 eller motsvarande.

Lägst betyg E i Matemaik 2 eller motsvarande.

Lägst betyg E i Programmering 1 eller motsvarande.

Ansökan

Du ansöker vi Folkuniversitetets hemsida.

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Frontendutvecklare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Väst

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Tel: 010-5161811
Mobil 010-5161811
www.folkuniversitetet.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Frontendutvecklare från Folkuniversitetet Väst , fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.