Visa yhutbildningar.se som: Mobil

TRAC – Diplomerad Resekonsult

Frans Schartaus Handelsinstitut
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Stockholm
Längd: 2 år (400 Yh-poäng)
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Språk: Svenska
Recensioner: (1 Recensioner)
Gå vidare till: Utbildningens hemsida
Sista ansökan: 5 maj

TRAC – Diplomerad Resekonsult

Resekonsult TRAC - Arbeta på resebyrå eller i turistindustrinDin framtid i resebranschen

TRAC Diplomerad Resekonsult är en tvåårig kvalificerad yrkeshögskoleutbildning med inriktning resor och turism som Svenska resebyråföreningen med dess medlemmar står bakom. Den är på heltid och ger dig både en bredd och ett djup. Utbildningen är en av få i Sverige där du tränas i avancerade flygbokningssystem och utbildas av certifierade Amadeusinstruktörer. Du utvecklar de färdigheter i de system som arbetsgivare tydligt efterfrågar vid anställning på resebyrå och hos researrangörer. En tredjedel av utbildningen består av Lärande I Arbete, där du under totalt 24 veckor får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete på olika företag i resebranschen.

Goda framtidsutsikter

Rese- och turismindustrin är världens snabbast växande industri. Vår bedömning är att resebranschens efterfrågan på välutbildad och säljinriktad personal kommer att vara fortsatt hög på grund av ökat resande, allt mer komplext resande, kommande pensionsavgångar och förändrade arbetsmetoder. Branschen har stort intresse av utbildningen och skolans nära samarbete med branschföretag garanterar att du får rätt kvalifikationer för din framtida karriär.

Allt du behöver

Studiebesök såväl som föreläsare från resebranschen och högskolor ingår som mycket viktiga delar i kurserna. Utbildningen är projektorienterad och problembaserad. Kunskapskontroller sker i form av muntliga och skriftliga tentamen, projektarbeten, seminarier och inlämningsuppgifter, både individuellt och i grupp. Utbildningen avslutas med en fördjupning, ett specialiserat examensarbete. Efter examen kan du arbeta som t.ex:

• Resekonsult
• Resesäljare
• Sales Agent
• Online Support Specialist
• Customer Service Agent
• Reseproducent
• Projektledare
• Projektassistent
• Incoming Travel Agent

Utbildningen är även en rekryteringsbas för inkommande turoperatörer/Destination Management Companies, General Sales Agents för utländska flyg-/turismföretag, kryssningsföretag, flygbolag, event- och aktivitetsbolag samt de företag som arbetar med språk- och volontärresor.

TRAC och IATA – en extra kvalitetsstämpel

TRAC Diplomerad Resekonsult är en tvåårig kvalificerad yrkeshögsko¬leutbildning med inriktning resor och turism som Svenska reseby¬råföreningen med dess medlemmar står bakom. Den är på heltid och ger dig både en bredd och ett djup. Utbildningen är en av få i Sverige där du tränas i avancerade flygbokningssystem och utbildas av certifierade Amadeusinstruktörer. Du utvecklar de färdigheter i de system som arbetsgivare tydligt efterfrågar vid anställning på resebyrå och hos researrangörer. En tredjedel av utbildningen består av Lärande I Arbete, där du under totalt 24 veckor får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete på olika företag i resebranschen.

För mer information om TRAC – Diplomerad Resekonsult, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighetskrav

För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida:
 

Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst godkänt eller betyg godkänt i:

  • Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B
  • Engelska A och B
  • Matematik A (eller motsvarande kunskaper).
  • Yrkeserfarenhet från försäljning eller service i minst 12 månader på heltid efter gymnasiet, eller tidigare genomgången gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom resor och turism.

För nya gymnasieskolans nya program gäller lägst betyg E i:

  • Svenska 1 och 2/eller Svenska som andra språk 1 och 2
  • Engelska 5 och 6
  • Matematik 1 oavsett variant(eller motsvarande kunskaper).
  • Yrkeserfarenhet från försäljning eller service i minst 12 månader på heltid efter gymnasiet, eller tidigare genomgången gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom resor och turism.

Om du saknar formell behörighet kan du ansöka om bedömning av reell kompetens i samband med ansökan för tidigare utbildning och praktisk erfarenhet. När du skickar in din dokumentation till skolan ska du utifrån de behörighetskrav som är uppställda för utbildningen dokumentera erfarenheter och kunskaper från arbetsliv, mångkulturellt arbete, föreningsliv, utlandsvistelse etc som du önskar bedömda som motsvarande efterfrågade betyg. Dessa dokument bedöms då mot de krav som ställs på efterfrågade betyg så att skolan kan pröva att du har tillägnat dig de kunskaper, motsvarande behörighetskraven för den sökta utbildning samt att du kan tillgodogöra dig den sökta utbildningen Diplomerad Resekonsult - TRAC.

Urvalet

Urval till utbildningen används endast om antalet behöriga sökande som uppfyller samtliga behörighetskrav överstiger antalet platser som utbildningen har. Då kallas samtliga behöriga sökande till information och särskilda urvalsprov. Urvalsgrunder är de poäng som presteras i de särskilda proven. Om du har särskilda behov ska du även ladda upp kopior på de utredningar och läkarutlåtanden som gjorts så att vi kan ta hänsyn till detta i en kommande urvalsprocess. Ledningsgruppen fattar sedan efter sammanställning av resultaten från de särskilda proven det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen.

Kursinnehåll

Förenar teori och praktik

Diplomerad Resekonsult - TRAC. Utbildningen omfattar 400 Yh-poäng. Du läser följande kurser:

Administrativ IT, Web och Layout 15 pAffärsjuridik 15 p
Amadeus, IATA Tariffs & Ticketing och övriga bokningssystem 30 p
Bransch- och produktkunskap 15 p
Branschgeografi och omvärdskunskap 25 p
Examensarbete 20 p
Företagsekonomi och Revenue Management 25 p
Försäljning- och affärsmannaskap 20 p
Kommunikation, marknadsföring, e-handel och sociala medier 25 p
Lärande i arbete (LIA) 125 p
Organisation, medarbetarskap och ledarskap 15 p
Professional English 15 p
Projektmetodik & projektledning 10 p
Reseproduktion och paketering 20 p
Tourism-, Travel Management & Sustainable development 25 p

Vill du veta mer?

Kontakta Cecilia Eriksson på 08 508 402 17

Kontaktpersoner:

Cecilia Eriksson 08 508 402 17

Examen & Intyg

Yh-utbildningen Diplomerad Resekonsult - TRAC leder till en Yh-examen.

Kostnader

Yh-utbildningen Diplomerad Resekonsult TRAC är avgiftsfri och CSN berättigad

Frans Schartaus Handelsinstitut

Frans Schartaus Handelsinstitut

Din framtid börjar här

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet.  Skolan...


Läs mer om Frans Schartaus Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: TRAC – Diplomerad Resekonsult

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Frans Schartaus Handelsinstitut

Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Recensioner

Sofie   |   2013-07-29
Fantastiskt bra utb som överträffade alla mina förväntningar! Mkt goda möjligheter till jobb ges.
          (5)
Beställ information

För att få mer information om TRAC – Diplomerad Resekonsult via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
TRAC – Diplomerad Resekonsult
Kursrecensioner
          (5,0)
Baseras på 1 recensioner