Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? 🦠😷 Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Byggnadsingenjör - Produktion

Hermods VUX
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm

Byggnadsingenjör - Produktion

Vill du arbeta som nyckelperson i byggprojekt? Som byggnadsingenjör ser du till att arkitektens idéer blir till verklighet. Du har en koordinerande roll och övergripande ansvar från planering till färdigställande. Yrket är socialt, du arbetsleder medarbetare och har mycket kontakt med underentreprenörer. Branschen har ett stort behov av utbildad personal som kan driva husbyggnadsprojekt och leda arbetslag. Yrket byggnadsingenjör passar dig som vill arbeta projektledande, i team med andra och som är bra på att identifiera samt lösa problem.

Efter utbildningen

Efter utbildningen till byggnadsingenjör  har du kunskap om hela processen kring byggprojekt och kan självständigt planera, leda och följa upp projekt så att de uppfyller kunders och myndigheters krav. Du lär dig om arbetsrätt, arbetsprocesser och rutiner på en byggarbetsplats samt får färdigheter inom ledarskap och kommunikation för att kunna leda och koordinera hela arbetslag samt underentreprenörer. Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som arbetsledare, byggplatschef, byggkonsult, byggnadsingenjör samt byggledare inom såväl nyproduktioner som ombyggnationer.

 

Vad gör en byggnadsingenjör?

Som byggnadsingenjör arbetar du med flera olika byggprojekt hos myndighet, som konsult eller på fastighetsföretag. Beroende på vad är intresserad av kan du rikta in dig på olika områden såsom konstruktion eller tak och fasad. Vanligtvis har du budget, planerings- och personalansvar. Du behöver vara lösningsorienterad då dina dagar ofta består av att hitta lösningar på problem som oväntat uppstår. Du leder arbetet och ser till så att ni följer plan och budget. 


Förkunskaper och behörighet

För att söka byggnadsingenjör-utbildning krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande: 

 • Bygg och anläggning 1 
 • Bygg och anläggning 2

 

Saknar du kurserna ovan kan du läsa dem som en preparandkurs online. Preparandkursen läser du i egen takt och på distans under några veckor inför utbildningen. Läs mer om preparandkurser här eller kontakta oss på yhansokan@hermods.se, 019-100 080


Innehåll och upplägg

På Hermods arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande och att du som studerande får pröva de teoretiska delarna i utbildningen mot verkligheten i praktiska moment. På så sätt stimuleras du att se hur de teoretiska kunskaperna kommer att användas i den framtida yrkesrollen. Denna utbildning till byggnadsingenjör bedrivs i klassrum. Två till tre dagar i veckan är det schemalagd studietid och resterande tid ägnas åt självstudier. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper på en arbetsplats. 

Intervju med en av våra studerande

Trebarnsmamman Fatima Bale är i grunden utbildad inredningsdesigner men kände efter många år i branschen att det var dags för en förändring. Idag är hon färdigutbildad byggnadsingenjör och har fått anställning hos Frank Projektpartner där hon gjorde sin LIA.

Läs hela intervjun här

 

 

Kurser som ingår i utbildningen Byggnadsingenjör - produktion

 • Arbetsrätt, 15 yhp
 • Betongteknik, 15 yhp
 • Branschanpassad matematik, 15 yhp
 • Byggarbetsmiljösamordning, 15 yhp
 • Byggprocessen - Byggproduktion, 40 yhp
 • Ekonomi och kalkylering, 25 yhp
 • Entreprenadjuridik, 20 yhp
 • Examensarbete, 20 yhp
 • Husbyggnadsteknik, 35 yhp
 • Installationssamordning, 20 yhp
 • Ledarskap, 20 yhp
 • LIA 1, 50 yhp
 • LIA 2, 75 yhp
 • Miljö, 15 yhp
 • Mätteknik och ritningshantering, 20 yhp

Varför byggnadsingenjör?

Just nu är det brist på utbildad personal inom byggbranschen som har teknisk kompetens och förmåga att leda projekt och medarbetare. Byggnadsingenjör passar för dig som arbetar inom branschen och vill ta nästa steg i karriären eller för dig som arbetat med arbetsledning inom annan bransch tidigare.

Vi erbjuder även en 2-årig utbildning till Byggnadsingenjör inriktning ROT som gör dig specialist inom renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Just nu finns ett stort behov av byggnadsingenjörer med ROT-kompetens. Läs mer här. 

 

Företagspartners

De företag som Hermods samarbetar med ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer. 

 • M3 Bygg
 • Besqab
 • Wästbygg
 • Peab Sverige AB
 • Sveriges Byggindustrier
 • AFRY

Se alla våra yrkeshögskoleutbildningar inom bygg och anläggning här.

Tillbaka till startsidan. 

För mer information om Byggnadsingenjör - Produktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Byggnadsingenjör - Produktion

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Byggnadsingenjör - Produktion från Hermods VUX, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: