Filtrera efter
Bygg / Anläggning
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 138 träffar
1
2
3
4
...
7
Annonser

Fler kategorier inom Bygg / Anläggning

Populära platser

Reportage inom Bygg / Anläggning

Yh-utbildningar inom bygg

Det finns många olika Yh-utbildningar inom bygg. Du kan till exempel utbilda dig till byggnadsingenjör, byggledare/anläggningsledare eller hantverkare inom el, måleri eller svetsning. 

En yh-utbildning inom bygg passar dig som är praktiskt lagd och vill utvecklas genom problemlösande arbetsuppgifter. När du går en yh-utbildning inom bygg får du lära dig att planera, bygga och förvalta bland annat vägar, hus och industrianläggningar. Du kommer också att få lära dig om hållbarhetslösningar eftersom detta spelar en stor roll i dagens byggbransch.

Varför ska jag gå en Yh-utbildning?

Det som är specifikt för en Yh-utibildning inom bygg är att fokus i utbildningen ligger på det praktiska. Många lektioner är praktiska men du som student har också en praktikperiod ute på ett företag, även kallar Lärande i Arbete (LIA). 

Många olika inriktningar inom bygg

Läs mer om de olika inriktningarna du kan välja mellan när du går en yh-utbildning inom bygg: 

Byggledare/anläggningsledare

Att jobba som byggledare passa dig som är bra på att samarbeta med andra och vill utvecklas i ditt ledarskap. En byggledare har koll på hela eller delar av byggprocessen, vilket även innebär ett övergripande ansvar för planering, produktion och uppföljning. Att jobba som byggledare innebär också att man ofta har personalansvar. Se alla Yh-utbildningar till byggledare här!

Hantverkare

När du jobbar som hantverkare innebär det att du kommer arbeta mycket med kroppen. Beroende vad du är intresserad av kan du till exempel gå en yh-utbildning till svetsare, elektriker, målare eller anläggare. Här hittar du Yh-utbildningar till hantverkare!

Byggnadsingenjör

När du jobbar som byggnadsingejör kan din arbetsplats både vara ett kontor och en byggarbetsplats. En byggnadsingenjör arbetar med innovativ teknik för att till exempel skapa digitala modeller av byggprojekt. Om du är en kreativ och lösningsorienterad person så kan yrket byggnadsingenjör vara något för dig. Se alla Yh-utbildningar till byggnadsingenjör här!

Att arbeta inom bygg

När du jobbar inom bygg-, anläggnings- eller fastighetsbranschen innebär det ett hårt arbete men också att dina arbetsuppgifter kan komma att variera mycket samt att du har möjlighet att utvecklas.