Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Behandlingspedagog

Hudiksvall Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Hudiksvall
2 år
Heltid, platsbunden
CSN-berättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2023-08-21 - Hudiksvall
Sista ansökan: 2023-04-30

Videoreportage

Utbilda dig till Behandlingspedagog

Behandlingspedagog

Behandlingspedagog

Vill du jobba med att stödja människor i utsatta situationer och hjälpa dem till ett bättre liv? Vill du jobba inom socialt arbete, missbruksvård eller kriminalvård? Vill du hjälpa barn och unga att få en bättre skolgång? Vill du stimulera och motivera människor inom socialpsykiatri? Gillar du att jobba med människor i förändringsprocesser av olika slag? Då är yrkeshögskoleutbildningen till behandlingspedagog något för dig.

Vad får du lära dig?

Föreläsarna kommer direkt från arbetslivet, vilket gör att du får lära dig det senaste som gäller inom branschen. Utbildningen ger dig viktiga kunskaper och färdigheter som bygger upp ditt professionella förhållningssätt i din kommande roll som behandlingspedagog.

I utbildningen får du blanda teoretiska studier med praktiska färdigheter för att du snabbt ska kunna komma ut på arbetsmarknaden. Under hela utbildningen har du tillgång till processhandledning där du reflekterar kring skolarbetet samt utvecklas som person under din studiegång.

LIA (Lärande i arbete) är en arbetsplatsförlagd del av utbildningen som pågår vid två tillfällen under tio till tolv veckor. Under LIA-perioderna får du vara ute på arbetsplatser för att få yrkeserfarenhet och prova dina teoretiska kunskaper i praktiken. Cul har ett brett kontaktnät i branschen och arbetar för att du som studerande ska få en bra LIA-period. Många har hittat sitt framtida arbete via LIA.

För mer information om Behandlingspedagog, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du som via gymnasiestudier har allmän behörighet för eftergymnasiala studier. Även du som inte har fullgjorda gymnasiestudier, men på annat sätt har skaffat dig motsvarande kompetens kan söka. Du måste ha Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 eller motsvarande språkkunskaper. Det viktiga är att du har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Om din kompetens inte finns dokumenterad har vi möjlighet att validera din reella kompetens.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till Yrkeshögskoleexamen som Behandlingspedagog. Som behandlingspedagog kan du arbeta med människor i alla åldrar. Det kan handla om någon form av beroende- eller psykosocial problematik där någon är i behov av professionell behandling. Du kan arbeta som boendestöd inom socialpsykiatrin, som resurs eller liknande på en skola, hem för ensamkommande flyktingbarn och inom kriminalvården.

Kurser

 • Beroendetillstånd och behandling
 • Branschinriktad medicin
 • Examensarbete
 • Integration och normkritiska perspektiv
 • KBT – kognitiv teori och metod
 • LIA 1, Lärande i arbete
 • LIA 2, Lärande i arbete
 • Mental och psykologisk utveckling
 • Psykisk ohälsa
 • Samtalsmetodik och rehabiliterande metoder
 • Socialrätt, kriminalvård och dokumentation
 • Yrkesroll och hälsa
 • Skola och NPF

Hudiksvall Yrkeshögskola

Hudiksvall Yrkeshögskola, Campus Hudiksvall

Yrkeshögskola (Yh) är en eftergymnasial utbildningsform där arbetslivet medverkar i planering, utveckling och drift. Yrkeshögskolan ska säkerställa att det finns utbildningar inom branscher med ett uttalat behov av arbetskraft. Detta innebär att innehåll och inriktning på utbildningarna varierar beroende på...


Läs mer om Hudiksvall Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Behandlingspedagog

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Hudiksvall Yrkeshögskola

Hudiksvall Yrkeshögskola

Trädgårdsgatan 4
824 80 Hudiksvall

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Behandlingspedagog från Hudiksvall Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.