Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Technical Pattern Design – CLO3D

Medborgarskolan Syd
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
22 veckor
Deltid, distans
CSN-berättigad

Om utbildningen

YH-utbildning för vidareutbildning inom 3D-design
Kort utbildning inom Yrkeshögskolan på Tillskärarakademin Malmö som ges på semidistans. Det innebär att du läser större delen av utbildningen på distans men närvarar på några fysiska träffar i Malmö. Tillskärarakademin Malmö är en självständig skola som är en del av Medborgarskolans familj. 

Utbildningen riktar sig till dig som redan är verksam inom kläd, mode och designverksamhet och vill kompetensutveckla dig inom 3D för arbetsmarknadens utveckling och förändring. 

Utbildningen innehåller tre delkurser:

 • Teknisk design: 30 YH-poäng
  Här får du kunskaper inom CLO3D för att i nästa steg, utifrån skisser och färdiga mönster, kunna förändra och skapa nya modeller i 3D. Kursen ger färdigheter i hur man jobbar i 3D (CLO3D) med produktionsmönster. Du är delaktig i hela produktionsprocessen i den virtuella världen – från ett första prov till ett färdigt produktionsprov i 3D. Du lär dig skapa, drapera och designa i 3D och att arbeta med passform, mönster- och designförändring. Kursen ger även kunskaper i hur arbetet med avatarer fungerar och hur du med hjälp av dessa kan se ett plaggs förändring vid justering av storlek, mönster och tyg. En förutsättning för utvecklingen av svensk design i ett globalt perspektiv och en möjlighet för små designers att nå en större marknad.
 • Kreativ design: 20 YH-poäng
  Kreativ design ger kunskaper i att lägga enklare detaljer på ett plagg i 3D, såsom stickning, knappar, knapphål och blixtlås, samt att arbete med 3D-rendering och ge liv åt det grafiska innehållet. Du infogar därefter dina kreativa detaljer i program som Illustrator och Photshop och framställer presentationsmaterial som kan ersätta det fysiska plagget för att exempelvis skickas till leverantörer. Istället för att skicka material fram och tillbaka mellan olika aktörer kan modeller istället skickas digitalt med möjligheten till att justeras, både vad gäller mönster, detaljer och passform.
 • CSR – Corporate Social Responsibility: 5 YH-poäng
  Den tredje delkursen handlar om företagens CSR-ansvar i samhället och hur detta kan integreras i den dagliga verksamheten. Kursen ger insyn i samhällets och arbetslivets miljöpåverkan och visar på betydelsen av miljöarbetets integration i företagets samtliga processer. Kursen behandlar de risker som tekoprodukter kan utsätta miljön för och hållbarhetsperspektivet är kopplat till CSR, samhällspåverkan, kvalitet och en överblick över kretsloppsprincipen.

Behörighet och förkunskaper
3-årigt gymnasium eller motsvarande
Om du har annan utbildning och/eller erfarenhet som motsvarar förkunskapskraven kan utbildningsanordnaren bedöma din reella kompetens.

Utbildningsbevis
Efter slutförd utbildning och godkända arbetsprover utfärdas ett utbildningsbevis.

Efter utbildningen kan du

 • arbeta som mönsterkonstruktör för någon av de stora modekedjorna som H&M, KappAhl, Lindex och Gina Tricot
 • arbeta som egen företagare eller på mindre designkontor som mönsterkonstruktör
 • söka till designskolor i Sverige eller utomlands; om du vill studera utomlands så motsvarar vår utbildning de flesta andra designskolors grundläggande år

Avgift och finansiering

 • Utbildningen är avgiftsfri – tillgång till programmet CLO3D under utbildningstiden
 • Studiemedel: Utbildningen är CSN-berättigad enligt CSN- regler
För mer information om Technical Pattern Design – CLO3D, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan Syd...


Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Technical Pattern Design – CLO3D

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Syd


Tel: 075-241 68 50


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Technical Pattern Design – CLO3D från Medborgarskolan Syd, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.