Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Ambulanssjukvårdare

Medlearn
Sammanfattning
YH-utbildning
Kista
1 år (200 YH-poäng)
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start


Kista
Höst 2022

Kista
Höst 2023
ambulanssjukvårdare

Om utbildningen

Som ambulanssjukvårdare gör du ett betydelsefullt och viktigt jobb. Är du utbildad undersköterska? Då kan du vidareutbilda dig till ambulanssjukvårdare genom Yrkeshögskolan (YH) på Medlearn i Stockholm.

Hur är arbetet som ambulanssjukvårdare?

Ingen dag är den andra lik för en ambulanssjukvårdare. Ena stunden kan vara en lugn sjuktransport medan den andra kan innebära akut färd med blåljus. Ambulanssjukvårdaren arbetar i team med en sjuksköterska. Sjuksköterskan ansvarar för den medicinska behandlingen.

Ambulanssjukvårdaren kör ambulansen, kontrollerar puls och blodtryck, lägger förband eller ger hjärt- och lungräddning. Ambulanssjukvårdaren sköter även kontakten med SOS Alarm, sjukhus, polis och annan räddningspersonal.

Utbildningens upplägg - teori och praktik

Utbildningen är på heltid i Stockholm och omfattar både teoretiska och praktiska moment. Utbildningen är platsbunden och ges endast i Stockholm, det innebär träffar 2 gånger i veckan i skolan. Total utbildningstid inklusive LIA (praktik) är 40 veckor. Övrig tid studerar du självständigt genom den digitala studieplattformen It´s learning, där du har ditt studiematerial.

För mer information om Ambulanssjukvårdare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Medlearn?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Kursinnehåll

 • Akut och prehospital sjukvård barn, 20p
 • Akut och prehospital sjukvård vuxna, 25p
 • Allmän medicin - Smitta och hygien, 15p
 • Ambulanssjukvård vid katastrof, 10p
 • Dokumentation, forskning och kvalitetsutveckling, 10p
 • Fordonskunskap, utryckningskörning, kartläsning, 10p
 • Lärande i arbete 1, 10p
 • Lärande i arbete 2, 40p
 • Omvårdnadsvetenskap bemötande och etik, 10p
 • Prehospital ergonomi 5
 • Prehospital farmakologi, 5p
 • Prehospital vård, 10pPsykiatri och kommunikation, 10p
 • Radio, samband och medicinsk teknik utrustning, 20p

Så ansöker du

Ansökan 

Du hittar länk till webbansökan på vår hemsida. Genom länken blir du förflyttad till en antagningssida där du skapar ett konto och bifogar dina dokument (betyg). Observera att denna länk är endast öppen under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Kostnad för litteratur tillkommer.

Behörighet

Utbildningen till ambulanssjukvårdare är en vidareutbildning för dig som studerat en Vård- och omsorgsutbildning. För att bli behörig till utbildningen ambulanssjukvårdare ska du ha:

 1. Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. 
 2. Särskilda förkunskaper.
  Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:
 • Svenska 2/ Svenska som andra språk 2
 • Etik och människans livsvillkor
 • Medicin 1
 • Psykologi 1
 • Vård och omsorgsarbete 1
 • Vård och omsorgsarbete 2

Eller motsvarande från gamla gymnasieskolan.

3. Körkort B.

4. Arbetsgivarintyg på arbete som undersköterska i minst 24 månader


Ett arbetsgivarintyg 
styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.


Reell kompetens och behörighet enligt 20% regeln

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla formell behörighet till yrkeshögskolan via Reell kompetens eller enligt 20% regeln. Läs mer om detta på skolans hemsida.

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....


Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar.

Medlearn

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige. 

Välj hur du vill studera

Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras. Du kan även välja att läsa enstaka kurser. Medlearn erbjuder även kartläggning och validering av kunskaper samt kompetensutveckling. 

Lärarledda genomgångar

Du kan välja klassrumsstudier som innebär lärarledda genomgångar och handledning i Medlearns kurslokaler. Där träffar du också studiekamraterna flera gånger i veckan.

Distansstudier

Distansstudier passar dig som själv vill välja tid och plats för dina studier. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På den digitala lärplattformen hittar du studiematerial och insändningsuppgifter. Du har kontakt med din lärare via lärplattformen. 

Flexstudier

Flexibla studier innebär personlig introduktion och studiehjälp. På internet hittar du studiehandledningar och insändningsuppgifter. Medlearn har också regelbundna studieträffar.

Praktik

I vissa kurser ingår praktik på arbetsplats inom aktuellt yrkesområde.

I kombination med svenska

På några orter kan du studera svenska parallellt med dina studier. Det kan vara svenska som andraspråk eller yrkessvenska.

Studieverkstad

På flera orter finns studieverkstad med lärare som handleder dig i studierna. Här kan du få hjälp med just dina studiefrågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Kontakt och Öppet hus

Du är alltid varmt välkommen att kontakta dem för att få info om studier och ansökan. Passa även på att besöka Medlearn på Öppna Hus eller mässor. Datum, tider och platser hittar du på Medlearns hemsida.

Ansökan

Ansökningsförfarandet är olika beroende på vilken utbildning på Medlearn du vill söka till. Du ansöker till komvuxutbildningarna via vuxenutbildningen i din kommun. Vissa kommuner erbjuder endast en del av kursutbudet, inriktningar och studieformer. Kontakta vuxenutbildningen i din kommun för mer information. Upplägget kan variera något mellan olika kommuner. För att söka till yrkeshögskoleutbildningarna, sker ansökan via YH-antagningen. Vill du söka till arbetsmarknadsutbildningarna vänder du dig till Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur du söker de olika utbildningarna via Medlearns hemsida. 

Visa alla utbildningar med Medlearn

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ambulanssjukvårdare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medlearn

Sveavägen 32
111 34 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Ambulanssjukvårdare från Medlearn, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.