Visa yhutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Internationell Inköpare

Inköpare

Läs till Internationell inköpare på två år!

Sugen på ett internationellt yrke inom handel och ekonomi? Som internationell inköpare har du hela världen som arbetsfält och möjlighet att inrikta dig på just ditt intresseområde. Utexaminerade från Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) arbetar som allt från inköpare på internationella modeföretag till produktchef eller strategisk inköpare på stora byggföretag.

Utbildningen är tvåårig och omfattar 80 veckor heltidsstudier, motsvarande 400 Yh-poäng (100 Yh-poäng per termin). En veckas heltidsstudier motsvarar 5 Yh-poäng. Utbildningen innehåller kurser i bland annat inköpsteknik, logistik, internationell marknadsföring och projektledning.

Stor del praktik

Målet med utbildningen är att du ska få en så god grund i yrket att du självständigt kan arbeta som internationell inköpare, inköpsassistent, produktchef, upphandlare eller online-inköpare med de ansvarsområden som tillkommer. Utbildningen innehåller förutom en gedigen teoretisk grund med föreläsningar och grupparbeten, även en stor del praktik (Lärande i Arbete, LIA) där du som student får möjligheten att testa på yrket och skapa kontakter till branschen. SIH har samarbete med stora företag så som H&M, SAS, ICA, Bauhaus och JM, bara för att nämna några. Praktikperioderna upptar 30 av totalt 80 veckor.

"Jag såg direkt att detta var en utbildning och ett yrke som passade mig perfekt, så valet att söka just denna utbildning var inte svårt. Jag gjorde min praktik på Bauhaus svenska inköpsavdelning och blev snabbt erbjuden ett jobb som Inköpskoordinator på färgavdelningen." - Calle Ragnarsson, idag produktchef på Bauhaus

"Att få så mycket tid till praktik under studietiden är en fantastisk möjlighet till att få lära känna det företag där du gör din praktik men även karriärmöjligheterna. Med de kurser som man läser under det första året så har man en väldigt bra bas att stå på när man sedan väl kommer ut och ska göra sin praktik." - Emma Sundberg, idag Head of Purchasing Systems på NCC

"Jag fick höra om SIH av en familjevän och tyckte direkt att det lät som en rolig och fokuserad utbildning. Med hjälp av SIH samt studier på Tillskärarakademien på sidan av fick jag praktik på H&M." - Sarah Stålemark, idag Production Product Developer på H&M Indonesien

För mer information om Internationell Inköpare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig att ansöka till denna utbildning måste du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Det krävs även att du uppfyller de särskilda förkunskapskraven nedan.

 • Minst betyget E/godkänd i; Svenska 2/B, Engelska 6/B och Matte 2/B. Du uppfyller också förkunskapskraven om du har motsvarande kunskaper genom yrkeserfarenhet eller andra studier.

Är du osäker på om du har de rätta behörigheterna eller har frågor om ansökningsprocessen, ta kontakt med SIH här. Ansöker gör du via SIH:s hemsida.

Urval

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov i form av en intervju.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Utbildningens innehåll

 • Strategiska inköp
 • Affärsengelska
 • Inköpsteknik
 • Internationell marknadsföring
 • Inköpsekonomi
 • Internationell ekonomi
 • Internationell affärsjuridik
 • Logistik
 • Interkulturell kommunikation
 • Projektledning
 • Ansvarsfull handel
 • Arbetsplatsförlagd utbildning, LIA 1 och LIA 2
 • Examensarbete

För frågor gällande utbildningens innehåll, vänligen kontakta Stockholms Internationella Handelsskola här.

Lärande i arbete

Vi arbetar i utbildningen med Lärande i Arbetet (LIA), vilket innebär att en tredjedel av utbildningstiden är förlagd till olika arbetsplatser. De företag som deltar under LIA-perioderna kan variera. Detta år tar bland annat följande företag emot studenter för LIA: H&M, ICA, JM, Åhléns, Bauhaus, SAS, Odd Molly, Alfa Laval, Scania, Ivyrevel, ATP Atelier, Coop, Affärsconcept, SSM Bygg, Marville Road och Man of a Kind.

Ledningsgrupp

För utbildningen finns en ledningsgrupp som ansvarar för att utbildningen lever upp till angivna mål och att undervisningen bedrivs på ett kvalitetsmässigt bra sätt. Ledningsgruppen består av en studeranderepresentant, en representant från SIH samt representanter från arbetslivet. I denna ledningsgrupp sitter arbetslivsrepresentanter från H&M, ICA, Alfa Laval, SAS, Fair Action, Bauhaus och JM.

Ledningsgrupp internationell inköpare

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en kvalificerad yrkeshögskoleexamen till Internationell inköpare.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Läromedel står du för själv.

Stockholms Internationella Handelsskola

Stockholms Internationella Handelsskola

SIH finns i Stockholm, Malmö, Norrköping samt på distans. Vi erbjuder behovsanpassande utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären! Vi är en mindre och personlig skola där studenterna har nära kontakt med lärare och...


Läs mer om Stockholms Internationella Handelsskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Internationell Inköpare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stockholms Internationella Handelsskola

Katarinavägen 19
11645 Stockholm

Recensioner

B
(4)
Gedigen och bra utbildning som ger en goda kontakter i branschen. Kurserna kändes relevanta och tydliga, dock var det ganska stor variation på nivån hos lärarna. Nästan alla i klassen hade redan jobb eller goda chanser till jobb vid examen! Skulle rekommendera skolan till andra
Caroline
(5)
Riktigt bra utbildning! Jag är supernöjd!
Anonym
(3)
Den här utbildningen gav mig jättefina förutsättningar till jobb, bra utbildning som helhet. Kursen strategiskt inköp och kursledaren Anders är den kurs och kursledare jag är den jag är absolut mest nöjd över! Men kände genom hela utbildningen att det var väldigt ostrukturerat. Framför allt så saknade jag mer personlig kontakt. En så lite...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Internationell Inköpare via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.