Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Internationell Inköpare

Inköpare

Läs till Internationell inköpare på två år!

Sugen på ett internationellt yrke inom handel och ekonomi? Som internationell inköpare har du hela världen som arbetsfält och möjlighet att inrikta dig på just ditt intresseområde. Utexaminerade från Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) arbetar som allt från inköpare på internationella modeföretag till produktchef eller strategisk inköpare på stora byggföretag.

Utbildningen är tvåårig och omfattar 80 veckor heltidsstudier, motsvarande 400 Yh-poäng (100 Yh-poäng per termin). En veckas heltidsstudier motsvarar 5 Yh-poäng. Utbildningen innehåller kurser i bland annat inköpsteknik, logistik, internationell marknadsföring och projektledning.

Stor del praktik

Målet med utbildningen är att du ska få en så god grund i yrket att du självständigt kan arbeta som internationell inköpare, inköpsassistent, produktchef, upphandlare eller online-inköpare med de ansvarsområden som tillkommer. Utbildningen innehåller förutom en gedigen teoretisk grund med föreläsningar och grupparbeten, även en stor del praktik (Lärande i Arbete, LIA) där du som student får möjligheten att testa på yrket och skapa kontakter till branschen. SIH har samarbete med stora företag så som H&M, SAS, ICA, Bauhaus och JM, bara för att nämna några. Praktikperioderna upptar 30 av totalt 80 veckor.

"Jag såg direkt att detta var en utbildning och ett yrke som passade mig perfekt, så valet att söka just denna utbildning var inte svårt. Jag gjorde min praktik på Bauhaus svenska inköpsavdelning och blev snabbt erbjuden ett jobb som Inköpskoordinator på färgavdelningen." - Calle Ragnarsson, idag produktchef på Bauhaus

"Att få så mycket tid till praktik under studietiden är en fantastisk möjlighet till att få lära känna det företag där du gör din praktik men även karriärmöjligheterna. Med de kurser som man läser under det första året så har man en väldigt bra bas att stå på när man sedan väl kommer ut och ska göra sin praktik." - Emma Sundberg, idag Head of Purchasing Systems på NCC

"Jag fick höra om SIH av en familjevän och tyckte direkt att det lät som en rolig och fokuserad utbildning. Med hjälp av SIH samt studier på Tillskärarakademien på sidan av fick jag praktik på H&M." - Sarah Stålemark, idag Production Product Developer på H&M Indonesien

För mer information om Internationell Inköpare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

 • Strategiska inköp
 • Affärsengelska
 • Inköpsteknik
 • Internationell marknadsföring
 • Inköpsekonomi
 • Internationell ekonomi
 • Internationell affärsjuridik
 • Logistik
 • Interkulturell kommunikation
 • Projektledning
 • Ansvarsfull handel
 • Arbetsplatsförlagd utbildning, LIA 1 och LIA 2
 • Examensarbete

För frågor gällande utbildningens innehåll, vänligen kontakta Stockholms Internationella Handelsskola här.

Lärande i arbete

Vi arbetar i utbildningen med Lärande i Arbetet (LIA), vilket innebär att en tredjedel av utbildningstiden är förlagd till olika arbetsplatser. De företag som deltar under LIA-perioderna kan variera. Detta år tar bland annat följande företag emot studenter för LIA: H&M, ICA, JM, Åhléns, Bauhaus, SAS, Odd Molly, Alfa Laval, Scania, Ivyrevel, ATP Atelier, Coop, Affärsconcept, SSM Bygg, Marville Road och Man of a Kind.

Ledningsgrupp

För utbildningen finns en ledningsgrupp som ansvarar för att utbildningen lever upp till angivna mål och att undervisningen bedrivs på ett kvalitetsmässigt bra sätt. Ledningsgruppen består av en studeranderepresentant, en representant från SIH samt representanter från arbetslivet. I denna ledningsgrupp sitter arbetslivsrepresentanter från H&M, ICA, Alfa Laval, SAS, Fair Action, Bauhaus och JM.

Ledningsgrupp internationell inköpare

Så ansöker du

För att vara behörig att ansöka till denna utbildning måste du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Det krävs även att du uppfyller de särskilda förkunskapskraven nedan.

 • Minst betyget E/godkänd i; Svenska 2/B, Engelska 6/B och Matte 2/B. Du uppfyller också förkunskapskraven om du har motsvarande kunskaper genom yrkeserfarenhet eller andra studier.

Är du osäker på om du har de rätta behörigheterna eller har frågor om ansökningsprocessen, ta kontakt med SIH här. Ansöker gör du via SIH:s hemsida.

Urval

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov i form av en intervju.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen till Internationell inköpare.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Läromedel står du för själv.

Stockholms Internationella Handelsskola

Stockholms Internationella Handelsskola

SIH finns i Stockholm, Malmö, Norrköping samt på distans. Vi erbjuder behovsanpassande utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären! Vi är en mindre och personlig skola där studenterna har nära kontakt med lärare och...


Läs mer om Stockholms Internationella Handelsskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Internationell Inköpare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stockholms Internationella Handelsskola

Katarinavägen 19
11645 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 6 recensioner.

Hannah
(4)
För framtida Internationella inköpare tror jag en kurs inom Inköp mot IT blir alltmer relevant. Det är något jag önskar att utbildningen också hade haft. - Jag kommer gärna tillbaka och kör den som en enstaka kurs om ni väljer att lägga till den till nästa årskull ;).
JLinde
(4)
Min första tid på utbildningen kändes det inta alls bra. Vår handledare var inte gjord för att jobba med människor överhuvudtaget och jag kände att utbildningen kändes oseriös. Vi var ett gäng från klassen som tog tag och pratade med ansvarig på skolan vilket gjorde att en del förändringar kom på plats. Vi fick en ny handledare och några utav ku...
Visa mer
Lisa
(3)
Jag tycker att utbildningen var rolig och inspirerande. Lärarna och personalen var också vänliga och hjälpsamma (en extra stjärna till: Michelle). Men jag saknar den typen av utmaning som jag kände under mina andra utbildningar. Vill gärna att ni gör utbildningen lite svårare, samt att ni tar med kurser som innehåller hållbarhet, jämställdhet m....
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Internationell Inköpare från Stockholms Internationella Handelsskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(3,8)
Baseras på 6 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: