YH-utbildning

El- och belysningsdesigner

Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Vill du veta mer?

Om utbildningen

El- och belysningsdesigner (öppet för sen anmälan)

El- och belysningsdesignern är som en blandning av elkonstruktör och ljusdesigner. Det är en spännande yrkesroll som har skapats för att möta dagens stora behov inom branschen.

När du arbetar som El- och belysningsdesigner är du expert på att planera och skapa el- och belysningsanläggningar. Du använder digitala verktyg som CAD och BIM för att göra ditt jobb. Dessutom har du specialkunskaper om ljus och hur det påverkar människor och miljö. Dina arbetsuppgifter inkluderar att konstruera, planera och analysera el- och belysningslösningar, både i 2D och 3D.

Din yrkesroll täcker mycket, allt från att skapa elinstallationer till att tänka på hur ljusinstallationer upplevs. Yrkesrollen efterfrågas mer och mer tack vare stora satsningar på infrastruktur, nya hållbara mål och teknisk utveckling. Det är viktigt att nya ljusmiljöer både är energisnåla och är estetiskt tilltalande. Särskilt i stora städer förväntas behovet av El- och Belysningsdesigners öka kraftigt framöver. Det innebär att det finns bra chanser till jobb när du är klar med din utbildning på STI.

Att läsa till El- och belysningsdesigner på STI

STI:s yh-program ger dig kunskapen som behövs för att bli en uppskattad expert inom belysningsområdet. Under programmet kommer du att lära dig om elkonstruktion, olika belysningslösningar, hur man planerar projekt och även om estetik och design.

Efter din utbildning har du möjlighet att specialisera dig antingen inom tekniskt område med fokus på projektering och elkonstruktion, eller inom estetiskt område med inriktning på design av ljusprojekt och ljusgestaltning. Med den ökande efterfrågan i branschen kommer vår utbildning att rusta dig till en professionell och eftertraktad expert inom området.

Vår utbildning ger dig en stark teoretisk grund kombinerat med praktiska färdigheter. Du kommer att använda avancerade digitala verktyg som CAD och BIM, och utveckla kunskaper inom belysningsplanering för både inomhus- och utomhusmiljöer.

Du kommer också att arbeta med att designa ljusprojekt och skapa ljusstämningar med hjälp av färg och form. Du får förståelse för hur olika typer av ljus påverkar människor och vilken sorts belysning som passar bäst för olika projekt.

Sök nu och ta det första steget mot en spännande, eftertraktad och lysande yrkesroll!

Välkommen till STI!

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Varför välja STI -Stockholms Tekniska Institut?

Bra kontakter med

näringsliv

Praktik/LIA

90% får jobb efter

genomförd utbildning

STI -Stockholms Tekniska Institut
Liljeholmstorget 7
117 63 Stockholm

YH-program som leder dig till din nya karriär!

Var med och skapa framtidens samhälle och gör ny teknik och innovation till din vardag. Utbilda dig inom samhällsbyggnad, teknik & IT på STI.  På STI får du en utbildning som leder dig hela vägen till en bra och hållbar...

Läs mer om STI -Stockholms Tekniska Institut och visa alla utbildningar.

Highlights