Svenska Terapihundskolan

i Strömsholm (+ 7 orter)
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

terapihundskolan

Skandinaviens största utbildningsarrangör för sociala tjänstehundar

Arbeta med din hund inom vård, skola och omsorg.

Svenska Terapihundskolan är Skandinaviens största utbildningsarrangör för sociala tjänstehundar. De finns på flera orter - Stockholm, Göteborg, Lund, Strömsholm, Gävle, Trollhättan, Umeå.

Vilka olika typer av utbildningar?

Svenska Terapihundskolan utbildar olika typer av tjänstehundar i olika nivåer. Skoan erbjuder bland annat utbildningar för:

  • Terapi-/vårdhund
  • Skolhund
  • Vårdhund
  • Besökshund
  • Psykoterapihund

Utbilda glada och trygga hundar

I alla skolans kurser, besökshund såväl som vård- och terapihund samt skolhund, utbildar de hundteamen i att arbeta riktat mot tredje person eller grupp. Både hundens och förarens bemötande tränas i allt från positionering till att välja och utföra moment i den målinriktade verksamheten de arbetar.

De arbetar för glada, trygga hundar på arbetet, och djurskydd i kombination med säkerhet för deltagaren samt ett professionellt förhållningssätt är deras största prioriteringsområden. De utbildar skickliga hundförare till att arbeta med sin tjänstehund för sin deltagare/klient/elev/patient m.m.

Kombinerad kompetens

Svenska Terapihundskolan vision genomsyras av att deras lärare/instruktörer också själva jobbar med utbildade hundar, är utbildade hundinstruktörer, i kombination med deras breda kompetens inom vård, skola och omsorg.

Skolan anser att detta är den bästa kombinationen då instruktörerna hela tiden skall lära ut både arbete med människor så väl som praktisk hundträning, att få deltagarna att läsa sina hundar o.s.v.

Alla har även praktisk erfarenhet av att arbeta inom AAI (Djurassisterade Interventioner), något som de också anser viktigt för att kunna hjälpa våra elever framåt i sin utveckling.

Svenska terapihundskolan vill sätta standard

Skolan har suttit med som representanter för Svth i standardiseringsarbetet för vårdhundar som är en standard riktad för utbildning av tjänstehundar som ska arbeta mot människor med förvärvad hjärnskada och äldreomsorg. 

Svenska Terapihundskolan utbildar hundar på ett ännu bredare område. I deras utbildningar för vårdhundar följer de standarden. När det gäller terapihundar som arbetar även inom den sociala sektorn har de ett mycket mer avancerat system för deras utbildningar där de med sin erfarenhet tagit fram ett koncept som varit mycket lyckat.

terapihund

Vem ska gå utbildningen?

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar eller vill arbeta med din hund inom vård, skola, omsorg.

Du har en fördel i att vara utbildad inom det område du vill arbeta inom som exempelvis vårdbiträde, pedagog, boendestödjare, psykiater, logoped m.m.

Utbildningen är formad på ett sätt att man som hund och hundförare får en grundkompetens samtidigt som du själv får möjlighet skaffa dig kompetens inom det område som du själv ska arbeta inom.

Kostnadsfri rådgivning

Skolan har efter att fått mycket frågor om deras olika utbildningar börjat erbjuda gratis studievägledning och rådgivning gällande vad som passar just dig och din hund. Ibland behöver man göra allt i ett svep, men möjligheten finns ju faktiskt att även ta teorin först och ta det praktiska när hunden är mogen och redo. Ta chansen och boka en tid för studievägledning och rådgivning på skolans hemsida. 

OBS! Skolan har väldigt högt tryck på denna tjänst, så skolan ber er att inte boka tid om ni inte är helt säkra på att ni är tillgängliga vid den aktuella tidpunkten. Detta för att ge andra chansen att boka de tider som finns.

Samarbete med näringslivet - möjlighet till praktik

Nätverkande är viktigt för skolan, de arbetar med mentorskap mellan elever, träningsläger för att fylla på sin kunskap, utvecklas och förkovra sig.

De arbetar också med att skapa föreläsningar och samarbeten mellan olika branscher för att kunna lära sig mer och utveckla denna historiskt unga bransch till något långvarigt, kvalitetssäkrat och givande för samhället.

De flesta av skolans utbildningar sker i samarbete med Studiefrämjandet vilket ger dem otroligt bra möjligheter att hjälpa eleverna med praktikplatser. De har också ett antal samarbetspartners i form av boenden som erbjuder praktikmöjligheter.


För mer information om Svenska Terapihundskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Svenska Terapihundskolan

Utbildningar

YH-utbildning
Djur
Djurskötare / Djurvårdare Utbildningsform Längd Ort
Skolhundspedagog Distans med träffar 2 år Distans

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Svenska Terapihundskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Svenska Terapihundskolan

Ridhusvägen 6
73494 Strömsholm

Tel: 010-171 99 99
www.terapihundskolan.se


Highlights