YH-utbildning

Systemutvecklare .Net

Längd
2 år - 400 YH-poäng
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-10
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år - 400 YH-poäng
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-10
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Systemutvecklare .Net

Är du bra på att lösa problem och gillar att programmera? I en värld där mobiler, datorer och maskiner är överallt behövs folk som kan bygga system som funkar.

Problemlösning och programmering är kärnan i dina arbetsuppgifter. I rollen som systemutvecklare samarbetar du nära andra för att konceptualisera och utveckla data/IT-system eller dess komponenter.

Systemutvecklare .NET är utbildningen som kan ta dina färdigheter till nästa nivå och förbereda dig för att möta de ständigt växande kraven inom IT- och systemutvecklingsområdet. Är det här rätt utbildning för dig, där du kan omsätta din passion för lösningar och programmering till en framgångsrik karriär?

Är Systemutvecklare .NET utbildningen för dig?

För mer information om Systemutvecklare .Net, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst

 • Klassrum
 • Borås
 • Sista ansökan: 2024-05-10

Så ansöker du

Behörighet till yrkeshögskolan

För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens. Du hittar information om behörighet till yrkeshögskola på deras hemsida och där kan du läsa mer om grundläggande behörighet.
Har du ytterligare frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Särskilda förkunskaper

Du måste ha lägst betyg E/G/3 i följande kurs eller motsvarande kunskaper i Programmering 1. Motsvarande kunskaper kan du ha fått via egen programmering eller tidigare jobb, så kallad reell kompetens. Prata med utbildningsledaren inför din ansökan. 

Tänk på att utbildningen förutsätter att dina förkunskaper är aktuella och att det är en stor fördel för dig om du har grunderna i C# (sharp).

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval

Urvalet görs dels på medelbetyg baserat på gymnasiebetyg (25%) och dels på ett urvalsprov (75%) som tillsammans skapar den sökandes meritvärde.

Den 20 juni antas de med högst meritvärde till utbildningen, övriga behöriga sätts på en reservlista med numrerad reservplats.

Målet med utbildningen

Du kommer att lära dig ...

När du läser Systemutvecklare .NET blandas teori med praktiskt arbete för att du ska få förståelse för yrkets alla delar.
Först får du en grundlig teoretisk bas att stå på. Därefter kommer din utbildning att blanda praktik med teori. En tredjedel av din utbildningstid är du på praktik där du bygger upp ett stort och värdefullt nätverk. Under dina LIA-perioder använder du din kunskap från skolan för att fördjupar dina färdigheter inför din framtida yrkesroll.

Utbildningen ger dig kompetens att inhämta de teoretiska kunskaperna och träna den praktiska förmågan som du behöver för att kunna arbeta som systemutvecklare.

LIA:n, gästföreläsningarna och studiebesöken hjälper dig att bygga upp ett nätverk inom branschen medan du fortfarande är i utbildning.

Teoretiska kunskaper

Du lär dig programmeringsspråket C# .NET, användarnära gränssnitt och bakomliggande system samt programmering i HTML5, CSS3 och Javascript. Du lär dig också ramverket React Native.
Du får även specialiserad kunskap i och förståelse för hur en agil arbetsprocess inom systemutveckling fungerar och hur en SQL-databas är uppbygg och insikt i databasmodellering.

Praktiska färdigheter

Som systemutvecklare utvecklar du system (såklart) där exempelvis databaser kopplas ihop med användargränssnitt. Du lär dig i huvudsak ramverket .NET, där C# (C Sharp) ingår, vilka främst används inom Microsoft och Windowsprodukter. Du får även färdighet i att tillämpa React Native för att utveckla mobilapplikationer för IOS och Android, samt Java script för webbutveckling.
Du får även färdighet i att bygga, felsöka, ge support till användare samt vidareutveckla en färdig applikation samt testa denna innan produktion.

Din kompetens

Efter avslutad utbildning kommer du att ha den kompetens som krävs för självständigt designa en enklare databasmodell och implementera den i en SQL-databas.
Du kan självständigt utveckla, uppdatera och underhålla en webbplats och med hänsyn till IT- och persondatasäkerhet utveckla en webbapplikation med språk inom .NET, framförallt programmeringsspråket C#.
Du kan också arbeta självständigt, konsekvent och objektsorienterat med att utveckla applikationer i React Native och ta ansvar för och aktivt bidra till en strukturerad och välplanerad arbetsprocess som tar applikationen från idé till produkt.

Yrkesmöjligheter

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Du behövs. Digitaliseringen går snabbt. Kunderna ställer nya krav och företagen har svårt att hitta personal med uppdaterad kompetens.

Vår snabbt föränderliga digitala värld ställer krav på dig. Du behöver alltid vara beredd att lära nytt och tänka om. Utbildningen Systemutvecklare.NET ger dig en plattform från vilken du kan utveckla dina färdigheter och dina kunskaper för att ta dig vidare i din karriär.

Framtida arbetsuppgifter

Problemlösning och programmering är ofta kärnan i systemutvecklarens arbete.
Som systemutvecklare arbetar du med att ta fram och utveckla data/IT-system eller delar av system. Du arbetar ofta i team och tillsammans skapar ni lösningar på de utmaningar som ni ställs inför.

Utbildningens innehåll

Följande kurser ingår i utbildningen (400 YH-poäng):

 • Agil utveckling (DevOps test), 10 poäng
 • Applikationsutveckling (React native), 35 poäng
 • Databaser, 35 poäng
 • Objektorienterad programmering i C# .NET, 40 poäng
 • Objektorienterad programmering i C# .NET fördjupning, 50 poäng
 • Testning, 20 poäng
 • Webbutveckling (Javascript, HTML, CSS och React), 50 poäng
 • Examensarbete, 20 poäng
 • Lärande i arbete (LIA) 1, 20 poäng
 • Lärande i arbete (LIA) 2, 120 poäng

Med reservation för ändringar.

Summa yrkeshögskolepoäng 400

Examen & Intyg

Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran erhålla ett utbildningsbevis.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemutvecklare .Net

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
KonstruktorFörgätarn
05 feb 2023
Bästa utbildningen för nya utvecklare

Lärarna var väldigt bra och kurserna var roliga. Det gick även snabbt att få ett jobb efter utbildningen eftersom kurserna visade sig vara relevanta vid nästan varje intervju. K...

Visa mer
Yrkeshögskolan i Borås
Borås Yrkeshögskola
Bryggaregatan 12
Borås

Längre utbildningar och korta kurser

Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nog inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...

Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Highlights