Systemutvecklare .Net

Yrkeshögskolan i Borås
Sammanfattning
YH-utbildning
Borås
Klassrum
2 år - 400 YH-poäng
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: september 2023 - Borås

Systemutvecklare .Net

Ser du lösningarna istället för problem?!
Mobiler, datorer och maskiner. När allt kopplas ihop behöver samhället dig som kan bygga upp fungerande systemlösningar?

Som systemutvecklare löser du problem genom smart programmering. Utbildningen systemutvecklare ger dig kompetens att ta fram och utveckla IT-system. Tillsammans med dina kollegor skapar du lösningar på de utmaningar som du ställs inför.

För mer information om Systemutvecklare .Net, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet till yrkeshögskolan

För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens. Du hittar information om behörighet till yrkeshögskola på deras hemsida och där kan du läsa mer om grundläggande behörighet.
Har du ytterligare frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Särskilda förkunskaper

Du måste ha lägst betyg E/G i Programmering 1 eller motsvarande kunskap som du kan ha fått via egen programmering eller tidigare jobb, så kallad reell kompetens. Prata med utbildningsledaren inför din ansökan. 

Tänk på att utbildningen förutsätter att dina förkunskaper är aktuella och att det är en stor fördel för dig om du har grunderna i C# (sharp).

Under våren kommer vi att erbjuda ett diagnostiskt test på vår hemsida där du i stora drag kan se vilka kunskaper du har. 

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval efter betyg och särskilt prov

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser på utbildningen gör vi ett urval bland samtliga behöriga sökande.

Urvalet görs med utgångspunkt från gymnasiebetyget och ett särskilt prov. De som har behörighet eller pågående studier blir kallade till provet per e-post i slutet av maj och det särskilda provet genomförs i slutet av maj/början av juni och tar 15 minuter att genomföra. Provet kräver tillgång till uppkopplad dator och sker på valfri plats. Kallelsen skickas ut efter ansökan har stängts.

Urval

Om vi får fler sökande än vi har platser gör vi ett urval. Urvalet sker dels på medelbetyg (25%), dels på ett urvalsprov (75%). Provet genomförs efter ansökningsperiodens slut. De med högst meritvärde antas och övriga behöriga sätt på vår reservlista. Samtliga reserver får en numrerad reservplats.

Yrkesmöjligheter

Problemlösning och programmering är ofta kärnan i systemutvecklarens arbete.
Som systemutvecklare arbetar du med att ta fram och utveckla data/IT-system eller delar av system. Du arbetar ofta i team och tillsammans skapar ni lösningar på de utmaningar som ni ställs inför.

Utbildningens innehåll

Följande kurser ingår i utbildningen (400 YH-poäng):

  • Agil utveckling (DevOps test), 30 poäng
  • Applikationsutveckling (React native), 35 poäng
  • Databaser, 35 poäng
  • Objektorienterad programmering i C# .NET, 40 poäng
  • Objektorienterad programmering i C# .NET fördjupning, 50 poäng
  • Webbutveckling (Javascript, HTML, CSS och React), 50 poäng
  • Examensarbete, 20 poäng
  • Lärande i arbete (LIA) 1, 20 poäng
  • Lärande i arbete (LIA) 2, 120 poäng

Summa yrkeshögskolepoäng 400

Mål med utbildningen

Du behövs. Behovet av din kompetens är stort inom privata företag där den digitala närvaron blir allt viktigare.

Men vår snabbt föränderliga digitala värld ställer krav på dig. Du behöver alltid vara beredd att lära nytt och tänka om. Utbildningen Systemutvecklare.NET ger dig en plattform från vilken du kan utveckla dina färdigheter och dina kunskaper för att ta dig vidare i din karriär.

När du läser Systemutvecklare .NET blandas teori med praktiskt arbete för att du ska få förståelse för yrkets alla delar. Och 30 procent av din utbildningstid är du ute på praktik vilket ger dig viktiga kontakter i arbetslivet.

Vi erbjuder ...

Hos Yrkeshögskolan i Borås får du en utbildning som leds av konsulter verksamma i branschen. Du gör praktik på företag och hela skolan hjälper dig att bygga upp ett yrkesnätverk redan innan du tar din examen.

Nätverk skapar jobbchanser. En tredjedel av utbildningen är LIA-praktik (Lärande i arbete) och under din LIA deltar du i det vardagliga arbetet på företaget. Det gör att du redan under din utbildning får ett brett kontaktnät inom branschen

Examen & Intyg

Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran erhålla ett utbildningsbevis.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.

Yrkeshögskolan i Borås

Längre utbildningar och korta kurser

Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nog inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systemutvecklare .Net

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Borås

Borås Yrkeshögskola
Bryggaregatan 12
Borås

Tel: 0768-885816
Mobil 0768-885816
www.boras.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

KonstruktorFörgätarn

Lärarna var väldigt bra och kurserna var roliga. Det gick även snabbt att få ett jobb efter utbildningen eftersom kurserna visade sig vara relevanta vid nästan varje intervju. Kan inte säga annat än att jag är supernöjd :D

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Systemutvecklare .Net från Yrkeshögskolan i Borås, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.