Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

I dina studier inom internationella relationer kommer du blanda självständigt analysarbete med teoretiska perspektiv och centrala begrepp inom ämnet internationella relationer. För att söka en YH-utbildning se listan ovan. Arbetet efter avklarad utbildning varierar mycket och du kan arbeta både på lokal och internationell nivå.

YH-utbildning inom internationella relationer

Innehållet i utbildningarna på Yrkeshögskola inom kategorin internationella relationer bygger på kunskap som uppkommit vid produktionen av varor och tjänster, och de syftar till att leda till jobb direkt efter examen.

De allra flesta YH-utbildningar inom kategorin internationella relationer kombinerar också teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA).

Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb.

Arbeten att söka inom internationella relationer

När du avslutat din YH-utbildning kommer du att kunna arbeta med en rad olika frågor som rör internationella relationer. Utrikespolitik, bistånd, utveckling, internationellt samarbete, mänskliga rättigheter och konfliktförebyggande är bara några av de frågor du kommer att kunna arbeta med.

Potentiella arbetsgivare är exempelvis utrikesförvaltningen, myndigheter på både lokal och nationell nivå, internationella organisationer och frivilligorganisationer. Möjligheten att åka som volontär till ett krisdrabbat område är också ett alternativ som många väljer både före och efter sina studier.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀