Filtrera efter
Juridik
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Juridik

Är du juridikintresserad och vill gå en utbildning som leder till jobb bör du ta en titt på YH-utbildningar inom kategorin juridik. Juridik är läran om rättsreglernas tolkning och tillämpning. Som verksam yrkesmänniska inom juridik kallas man för jurist och det finns idag cirka 35 000 verksamma jurister i Sverige.

Bland YH-utbildningarna inom kategorin juridik hittar du inriktningar så som juristassistent,  bygglovhandläggare och mycket mera. Variationen på inriktningarna inom juridik finns, och fördelaktigt med dem alla är att de flesta innehåller en tredjedels praktik, och är alltså arbetsförberedande.

Juridikutbildningar inom YHYH-utbildningar inom Juridik

Innehållet i utbildningarna på Yrkeshögskola inom kategorin juridik bygger på kunskap som uppkommit vid produktionen av varor och tjänster, och de syftar till att leda till jobb direkt efter examen.

De allra flesta YH-utbildningar inom kategorin juridik kombinerar också teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA).

Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb inom juridik.

Stort lycka till. Hitta din YH-utbildning inom juridik i listan ovan!