Filtrera efter
Lärare
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Lärare

Är du pedagogisk och duktig på att få andra människor att förstå vad du menar? Vill du kanske arbeta med barn och vuxnas utveckling? Då kan yrken inom lärare, undervisning och vägledning vara något för dig. Arbetsrollerna varierar beroende på vilken YH-utbildning och inriktning du väljer, och du kan på det sättet skräddarsy din egen framtida yrkesroll.

Skräddarsy din framtida yrkesroll

Bland de viktigaste egenskaper en lärare bör ha är att kunna engagera folk, och ha kunskapen för hur man förklarar saker på ett pedagogiskt vis.

En YH-utbildning inom lärare, undervisning och vägledning ger dig förmågan att utveckla och hjälpa andra inom ett visst ämne.

Det finns flera olika varianter av yrken inom ämnet lärare, undervisning och vägledning och beroende på vilken inriktning du väljer, kan du skräddarsy din egen framtida yrkesroll.

Idag är YH-utbildningen till trafiklärare populär. Det finns även en utbildning till utbildningsproducent.

Praktik på majoriteten av YH-utbildningarna

De allra flesta YH-utbildningar inom kategorin lärare, undervisningen och vägledning kombinerar också teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA).

Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb.