Visar 1-3 av 3 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar

Ett fartfyllt jobb

Om du vill ha ett självständigt och ansvarsfullt jobb har du hittat rätt – då kan en Yh-utbildning till lokförare vara rätt för dig! Som lokförare arbetar du med hela Sverige som utsikt och får uppleva olika delar av Sverige i ditt dagliga arbete.


Ett växlande och självständigt arbete som lokförare

Som lokförare arbetar du med att köra stora och tunga fordon i hög hastighet, lastade med gods och människor. Du är ofta ensam i ditt arbete och har ansvar för trafiksäkerheten på järnvägen.

Att vara stresstålig, noggrann, självständig, ha ett säkerhetstänk, god koncentrationsförmåga och trivs i ditt eget sällskap är därför viktiga egenskaper att ha. Det är också en fördel att ha servicekänsla, både när det gäller att transportera passagerare och företagsgods.

Att arbeta som lokförare kan innebära att du har varierande arbetstider, tydliga ramar för dina arbetsuppgifter och under arbetstid får se olika delar av Sverige. I ditt jobb kommer du också att ha utvecklingsmöjligheter. Som lokförare har du en viktig funktion i samhället!

Yh-utbildningar till lokförare

Om du trivs med ett jobb på räls har du hittat helt rätt! I utbildningen varvas teori med praktik ute på en arbetsplats för ge dig bästa möjliga förutsättningar inför framtida jobb. Praktiken kallas även för "Lärande i arbete" (LIA) som ger dig som studernade arbetslivserfarenhet redan under tiden du studerar. Du får också kontakt med potentiella arbetsgivare redan då vilken kan ge dig ett försprång när det är dags att söka jobb.

En Yh-utbildning skapas vid behov och efterfrågan från arbetsmarknaden vilket innebär att det finns goda chanser till jobb. Som lokförare är du attraktiv på arbetsmarknaden!

Lycka till med dina framtida studier!

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀