Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-15 av 15 träffar

Löneadministratör

Ett omväxlande yrke med ständig utveckling och nya utmaningar kan beskriva rollen som löneadministratör. Företags behov av rätt kompetens ökar vilket bådar gott för din framtid efter din Yh-utbildning till löneadministratör.

En nyckelperson på företagen

Som löneadministratör kommer du att hantera komplexa lönesystem, arbeta kundorienterat, vara insatt i personalfrågor inom lön och kunna kartlägga och analysera lönerutiner. Det är en fördel om är har servicekänsla och är kommunikativ som person då du kommer att ha varierande kontaktyta, både extern och internt. Du kommer efter dina studier att kunna ansvara för ett företags löneadministration samt hela lönehanteringsprocessen.

Andra arbetsuppgifter som du kan ha är att utföra beräkningar av löner, med både tillägg och avdrag, och kommer att ha kunskap om löneprocessen samt lagar, regler och kollektivavtal som berör lön på ett eller annat sätt. Att vara strukturerad, noggrann och att ha en förmåga att se saker ur olika perspektiv är egenskaper som kommer underlätta ditt dagliga arbete.

Yh-utbildningar till löneadministratör

Väljer du att gå en Yh-utbildning kommer du sannolikt att ha mycket praktik i din utbildning. Det är ett bra sätt för dig att testa dina kunskaper i praktiken på samma gång som du skaffar dig kontakter som kan vara värdefulla när du ska söka jobb.

Efter dina studier

När du är klar med din Yh-utbildning till löneadministratör kommer du till exempel att kunna arbeta på en ekonomiavdelning eller som konsult på en löne- eller redovisningsbyrå. Jobb finns inom alla branscher, bland privata och offentliga arbetsgivare, så du har många vägar att välja!

Några yrkestitlar du kan ha efter dina studier är:

  • Lönespecialist
  • Löneassistent
  • Lönekonsult

Lycka till med dina studier! 

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀