Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Matematik består av olika metoder för att beskriva och analysera abstrakta samband och kunskap i form av redan bevisade resultat. Några viktiga områden inom matematik är bland annat analys, statistik, geometri och algebra. Yh-utbildningar inom matematik, innebär inte att du bara kan läsa matematik, utan det finns flera olika varianter och inriktningar. 

matematikYh-utbildning inom Matematik

Matematikens delområden är ofta svåra att sälskilja både i tillämpning och teori och undervisas i samma kurs upp till gymnasienivå.

Det är först på högskolan som dessa delområden separeras till olika kurser men det brukar som regel vara först efter kandidatexamen eller motsvarande som en student som läst matematik specialiserar sig inom ett eller flera områden.

Kunskaperna inom matematik kan komma till användning när du vill läsa en Yh-utbildning inom matematik. Kurser som datateknik och elektronik samt geografisk informationsteknik är utbildningar som väntar.

Yh-utbildningarna inom matematik varierar i tid, mellan 1-3 år och kombinerar också teori med praktik ute på en arbetsplats. Det kallas även för ”Lärande i arbete” (LIA).

Genom LIA:n får du som studerande arbetslivserfarenhet redan under studietiden, och dessutom kontakt med möjliga arbetsgivare redan innan du är klar. Det här ger dig som student ett försprång efter examen, när det är dags att söka jobb.

 

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀