Kortare utbildning inom IT i Stockholm

13 mar 2011
FRÅGA
Hej,
Vår son undrar om det finns någon 1-årig IT-utbildning i Stockholmsområdet att söka till och hur i så fall möjligheterna till arbete är efter fullgjord utbildning.
Bästa hälsningar Bertil

Svar:

Hej Bertil, 

Visst kan din son hitta kortare utbildningar inom Data och IT i Stockholm. Bästa alternativet är att han läser en Yh-utbildning inom Data och IT, eller en Ky-utbildning inom Data och IT.

Dessa utbildningar är av det kortare slaget, och innehåller 1/3-del praktik, så kallad LiA, Lärande i Arbete. Studenter som går dessa typer av utbildnignar får alltså möjlighet att praktiskt utföra sina teoretiska kunskaper på olika arbetsplatser. Studenterna ökar på så vis deras möjligheter till arbete efter sin examen.

Men beroende på vad inom IT han är intresserad av så finns det flera olika typer av utbildnignar, alla anpassade utefter hur behovet på arbetsmarknaden är. Finns det inget behov, så finns inte heller utbildningarna kvar.

Läs mer om de olika utbildningarna på Studentum och gör intresseanmälningar för de som intresserar din son.

Lycka till!
Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in