KY-utbildningar

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret.

Just nu har vi längre svarstid än vanligt. Tack för ditt tålamod!Sök bland besvarade frågor

Kategori
Antal frågor


Senaste frågorna inom KY-utbildningar


03 maj 2023
Frågor om utbildning
Hej! Jag har sökt ett flertal utbildningar till hösten. Har däremot hittat en till utbildning jag skulle vilja lägga till. Om jag lägger till den nu (med sen ansökan på denna), räknas alla mina utbildningar jag har sökt till som sen ansökan då?

Svar:

Hej,

Det beror på inom vilken skolform du har ansökt så kolla detta med den antagningsenhet du har använt för att ansöka.

Lycka till! /Petra,SYV

01 mar 2023
Hur kommer jag in på Sjuksköterskeprogrammet?
Hej,

Jag har jobbat som undersköterska sedan 2009. Vad kan jag göra för att öka mina chanser att komma in på sjuksköterskeutbildningen? Kan jag plugga upp mina betyg som jag har från min gymnasieutbildning eller är det nya kurser som krävs? Vad kan jag göra?

Svar:

Hej,

Vad roligt att du vill bli sjuksköterska! Du kan höja betygen genom  prövningar som du kan läsa om här https://allastudier.se/tips-o-fakta/h%c3%b6j-betygen-genom-pr%c3%b6vning-16814 eller/och skriva högskoleprovet (läs mer om det här https://allastudier.se/tips-o-fakta/h%C3%B6gskoleprovet-15834). 

Sedan finns det några högskolor som har alternativt urval till Sjuksköterskeutbildningen. Det kan du läsa om här:

https://www.studentum.se/bli-student/alternativt-urval/sjukskoterskeprogrammet/.

För Sjuksköterskeprogrammet krävs särskild behörighet. Matematik 2 (a, b eller c) Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, alternativt Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A. Så saknar du någon kurs ska du också läsa in den.

Lycka till! /Petra,SYV

20 feb 2023
Frågor om utbildning
Hej
Jag vill söka till medicinsk sekreterare i Ronneby, har en gy utbildning sedan 1986, håller mina betyg ?

Mvh

Svar:

Hej,

Studentum.se driver inte några egna utbildningar men när du hittat en utbildning kan du enkelt komma i kontakt med skolan och ställa frågor genom att lämna en intresseanmälan. Skolan kan hjälpa dig svara på dina frågor kring deras utbildning.

Lycka till! /Petra,SYV


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in