Visa yhutbildningar.se som: Mobil

IP-paralegal

Affärshögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Distans
Längd: 1 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Sista ansökan: Distans (med träffar i Karlstad)

IP-paralegal

Utbilda dig till IP-Paralegal

Vill du ha ett framtidsyrke och kunna arbeta globalt? Inom den boomande IP-sektorn, t.ex. varumärken och patent, finns enorma möjligheter. Är du dessutom duktig på engelska? Då är det här en utbildning för dig!

IP står för Intellectual Property – engelska för intellektuell egendom, vilket syftar till immateriella rättigheter och tar dig in i juridikens värld. Den intellektuella egendomen kan handla om patent, designskydd, varumärkesskydd, upphovsrättsskydd och liknande.

Att skydda innovationer och affärsverksamheter med patent, varumärken, designskydd och domännamn över hela världen kräver goda kunskaper om design-, varumärkes- och patenthantering. Kunskaper som en IP-paralegal, även kallat IP-assistent besitter efter avslutad utbildning. Yrket innebär olika slags hanteringar av IP, främst hantering, registrering, nyttjande och koordinering av IP. Företag inom området måste ha assistans av kompetenta IP-paralegals för att kunna genomföra sitt arbete.

Att arbeta som IP-parlegal

Att arbeta som IP-Paralegal passar dig som tycker om att jobba självständigt men också i team och är bekväm med att kommunicera både på svenska och engelska i din yrkesroll. För att trivas i rollen har du förmodligen egenskaper som social, driven och strukturerad.

Här arbetar du i huvudsak med IP-rättigheter och patentärenden, med varumärken, information och administration. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att samordna, koordinera, registrera och följa upp ärenden. Du kommunicerar mellan olika parter exempelvis uppdragsgivare, konsulter och myndigheter. Merparten av arbetet sker på engelska och ofta både nationellt och internationellt.

För mer information om IP-paralegal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighetskrav

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter? 

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser eller en utländsk examen som visar dina kunskaper. Tveka inte på att söka om du saknar behörighet!

Det går även att läsa preparandkurser hos oss. Då läser du en gymnasiekurs under en kortare period för att bli behörig till en viss utbildning. Läs mer om det här – preparandkurser.

Formell behörighet

 • Grundläggande behörighet*
 • Godkänt betyg i Engelska 6
 • Godkänt betyg i Svenska 2, eller Svenska som andraspråk 2

* Detta innebär en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer info om grundläggande behörighet finns på Affärshögskolans hemsida.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Utbildningens innehåll

 • Affärsmannaskap kopplat till IP
 • Design, viktiga myndigheter samt konventioner
 • Domäner, viktiga myndigheter samt konventioner
 • Examensarbete
 • IP-engelska med affärs-respektive myndighetskommunikation
 • IP-verktyg för ärendehantering, informationsinsamling
 • Ledarskap och teamutveckling
 • LIA 1 – IP-verktyg för ärendehantering
 • LIA 2 – IP-verktyg för informationsinsamling
 • Patent, viktiga myndigheter samt konventioner
 • Registrerbara rättigheter som affärsverktyg
 • Varumärken, viktiga myndigheter samt konventioner

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IP-paralegal

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Affärshögskolan

Affärshögskolan

Vill du göra karriär? Affärshögskolan ger dig de kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Hos Affärshögskolan läser du yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomi, marknadsföring, försäljning och projektledning. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva Yh-utbildningar med mycket goda resultat. Om du är beredd att satsa för att nå dina karriärmål ska du studera på Affärshögskolan!

Affärshögskolan startade 2006 och finns idag på hela elva orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Affärshögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Affärshögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med
arbetslivet. För att lyckas med detta samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Affärshögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmågan att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Utbildningar med mycket praktik och praktiska case

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om man läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I utbildningen ingår även LIA - Lärande i arbete. LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig som student så förberedd som möjligt för arbetslivet.

Som studerande på Affärshögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden. Om du är villig att lägga ner tid och engagemang, får du hjälp att nå dina karriärmål.

Varmt välkommen till Affärshögskolan!

Visa alla utbildningar med Affärshögskolan

Reportage

Om LIA på Affärshögskolan

Om LIA på Affärshögskolan

Läs mer Affärshögskolan

Alexandra och Anna läser båda på Affärshögskolan och berättar i det här studentreportaget om LIA och varför utbildningarna på Affärshögskolan förbereder de väl inför arbetslivet. Läs mer här!


Kontaktuppgifter till Affärshögskolan

Affärshögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg Göteborg

Affärshögskolan Facebook

Beställ information

För att få mer information om IP-paralegal via mejl, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Om LIA på Affärshögskolan
Affärshögskolan

Alexandra och Anna läser båda på Affärshögskolan och berättar i det här studentreportaget om LIA och varför utbildningarna på Affärshögskolan förbereder de väl inför arbetslivet. Läs mer här!

Läs mer
Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.