Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Sales & Marketing B2B

Affärshögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yh-utbildning
Utbildningsort: Växjö
Längd: 2 år
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja

Sales & Marketing B2B

Öppen för sen anmälan

Vill du jobba med försäljning och marknadsföring? 

Den här Yh-utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med försäljning och marknadsföring. Det är en bred säljutbildning där du studerar både företagsförsäljning och marknadsföring, vilket ger dig en gedigen branschkunskap och kompetens inom båda områdena. Idag råder det stor brist på företagssäljare med kunskap om båda delarna. Därför är den här tvååriga Yh-utbildningen på Affärshögskolan högt efterfrågad av många företag i näringslivet.

Utbildningens upplägg ger dig ett helhetsperspektiv på försäljning, marknadsföring och ekonomi, för att du som B2B-säljare sedan skall kunna genomföra lönsamma affärer. Förutom det ökar utbildningen din förmåga till kreativ problemlösning och samarbete. Genom praktisk säljträning får du metoder och verktyg för att hitta din personliga säljstil. Undervisningen sker under realistiska och affärsmässiga former och är anpassad till branschens behov och önskemål.

Efter examen

Efter avslutad utbildning kan du vara verksam inom området företagsförsäljning och marknadsföring. Exempel på yrkesroller kan vara:

 • Företagssäljare
 • Projektledare inom försäljning och marknadsföring
 • KAM-säljare
 • Marknadsförare
För mer information om Sales & Marketing B2B, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighet

 • Grundläggande behörighetskrav*
 • Svenska 2, eller Svenska som andraspråk 2

* Detta innebär en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer info om grundläggande behörighet finns på Affärshögskolans hemsida.

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter?

Affärshögskolan gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser, eller en utländsk examen som visar din kunskap. Tveka inte med att ansöka oavsett!

Det går även att läsa preparandkurser hos Affärshögskolan. Då läser du en gymnasiekurs under en kortare period för att bli behörig till en viss utbildning.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen. 

Utbildningens innehåll

 • Affärsengelska
 • Affärsjuridik och arbetsrätt
 • Affärsutveckling
 • Digital marknadsföring
 • Examensarbete
 • Finansiering och kalkylering
 • Företagsekonomi
 • Internationella affärer
 • Ledarskap och kommunikation
 • LIA 1
 • LIA 2
 • Marknadsanalys
 • Operativ försäljning
 • Presentationsteknik
 • Projektledning
 • Strategisk försäljning

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sales & Marketing B2B

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Affärshögskolan

Affärshögskolan

Vill du göra karriär? Affärshögskolan ger dig de kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Hos Affärshögskolan läser du yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomi, marknadsföring, försäljning och projektledning. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva Yh-utbildningar med mycket goda resultat. Om du är beredd att satsa för att nå dina karriärmål ska du studera på Affärshögskolan!

Affärshögskolan startade 2006 och finns idag på hela elva orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Affärshögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Affärshögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med
arbetslivet. För att lyckas med detta samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Affärshögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmågan att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Utbildningar med mycket praktik och praktiska case

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om man läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I utbildningen ingår även LIA - Lärande i arbete. LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig som student så förberedd som möjligt för arbetslivet.

Som studerande på Affärshögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden. Om du är villig att lägga ner tid och engagemang, får du hjälp att nå dina karriärmål.

Varmt välkommen till Affärshögskolan!

Visa alla utbildningar med Affärshögskolan

Reportage

Om LIA på Affärshögskolan

Om LIA på Affärshögskolan

Läs mer Affärshögskolan

Alexandra och Anna läser båda på Affärshögskolan och berättar i det här studentreportaget om LIA och varför utbildningarna på Affärshögskolan förbereder de väl inför arbetslivet. Läs mer här!


Kontaktuppgifter till Affärshögskolan

Affärshögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg Göteborg


Affärshögskolan Facebook

Beställ information

För att få mer information om Sales & Marketing B2B via mejl, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Om LIA på Affärshögskolan
Affärshögskolan

Alexandra och Anna läser båda på Affärshögskolan och berättar i det här studentreportaget om LIA och varför utbildningarna på Affärshögskolan förbereder de väl inför arbetslivet. Läs mer här!

Läs mer
Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.